Netflix'in The Irishman filmini yoneten Martin Scorsese yoğun bir yıl gecirdi. Ancak unlu yonetmen, Todd Phillips'in yonettiği Joker filmini tartışmak icin biraz zaman buldu. Efsanevi yonetmen aslında filmde yapımcı olacaktı ancak The Irishman yuzunden ayrılmak zorunda kaldı.
Joker'in yapımcılığını Scorsese'nin uzun suredir produksiyon ortağı olan Emma Tillinger Koskoff devraldı. Film beklentileri karşıladı ve dunya capında 1 milyar doların uzerinde hasılat elde etti. Todd Phillips, Martin Scorsese'nin filmin başarısının arkasındaki ilham kaynağı olduğunu itiraf etse de, New York Times'a konuşan Scorsese, Joker filmi hakkında şaşırtıcı bir acıklama yaptı.
Oscar yarışında The Irishman ile rekabet edecek filmler arasında favorileri sorulan Scorsese, henuz bircok filmi izleme şansı olmadığını, ancak Altın Palmiye odullu Parasite'ı izlediğini ve beğendiğini ifade etti. Bir donem yonetmeyi duşunduğu Joker filmine de değinen Scorsese, Taxi Driver ve The King of Comedy gibi filmlerinden izler taşıyan Joker'ı henuz izlemediğini acıkladı.
Joker'den bazı klipler izlediğini, yapımcılığını değerlendirdiği surecte senaryosunu okuduğu icin filmi bildiğini soyleyen Scorsese, bu noktada Joker'ı izlemeye gerek duymadığını belirtti. Başarılı yonetmen, "Klipleri gordum. Filmi biliyorum. Oyleyse, neden izlemeye ihtiyacım olsun? Anlıyorum. Guzel." ifadelerini kullandı.
Scorsese, bu yılın başlarında Marvel Sinematik Evreni'nin "sinema olmadığını" iddia ederek super kahraman ve cizgi roman filmleri ile ilgili tartışmaların fitilini ateşlemişti. Bununla birlikte Joker, tum zamanların en ikonik cizgi roman kotulerinden biri olmasına rağmen, filmin cizgi roman turune gore cok farklı bir turde olduğunu kabul etmemiz gerek.
Martin Scorsese, Joker Filmini İzleme İhtiyacı Duymadığını Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Martin Scorsese, Joker Filmini İzleme İhtiyacı Duymadığını Acıkladı