Sony ve Microsoft'un yıl sonunda piyasaya surulecek yeni nesil donanımlarında en guvendiği ozelliklerden biri, PlayStation 5 ve Xbox Series X'in oyunları adeta baştan yaratacak olan SSD suruculeri. Xbox başkanı Phil Spencer'a gore Sony Interactive Entertainment ve PlayStation'ın SSD'ye yatırım yapması iyi bir şey.
Spencer, yeni nesil konsollarla kazananın geliştiriciler ve oyuncular olacağını belirtti. Geliştiriciler, SSD teknolojisinden yararlanan oyunlar yapabilecekler. Yani yeni konsollar icin daha buyuk dunyaları destekleyen, daha hızlı kurulan ve yukleme ekranlarını neredeyse ortadan kaldıran oyunlar goreceğiz. Xbox başkanı, PlayStation 5'in sıkca gundeme gelen SSD'lere yatırım yapılmasından gayet memnun gorunuyor.
[h=2]Xbox patronu: PlayStation 5'te SSD gorecek olmak guzel bir şey[/h]
PC Games Hardware'e konuşan Spencer, "Mark Cerny ve Sony ekibinin de PlayStation 5 icin SSD'ye yatırım yapmasını takdir ediyorum. Motorlar ve araclar, uyumlu işlevleri bir araya getirebilir. Birlikte daha geniş bir urun tabanı sağlayacağız ve geliştiriciler, bu donanım yeteneklerinin programlamasını yonetmek ve desteklemek icin mumkun olan her şeyi yapacaklar. PS5 geliştirme kitim yok, Minecraft ekibimizin bile olduğunu sanmıyorum. Ancak endustrinin bu tur cozumlerin kapsamlı kullanımından nasıl faydalanacağını gormek heyecan verici olacak." dedi.
Xbox başkanı, PS5'in neler getireceğini tam olarak bilmediğini ve hatta Minecraft'ın geliştiricisi Mojang'ın henuz geliştirici kiti almadığını belirtti. Mojang'ın Microsoft'a ait olduğu goz onune alındığında, bu durum cok da şaşırtıcı değil. PlayStation'ın geliştirici kitini lansmandan once rakibe vermek istememesi cok normal. Diğer yandan Minecraft, dunyanın en cok satan oyunu ve PS5'ten once Xbox Series X'e gelme olasılığı yuksek. Microsoft, bu avantajı kullanmak isteyecektir.
Konsollar arasındaki rekabetin PC oyunlarına ne gibi bir etkisi olacak, henuz tahmin etmek zor. Bircok oyun bilgisayarı SSD kullanıyor ancak konsollarda kullanılacak teknoloji daha fazlasını getirebilir.
Xbox Patronu, PlayStation 5'in En Cok Hangi Ozelliğini Beğendiğini Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Xbox Patronu, PlayStation 5'in En Cok Hangi Ozelliğini Beğendiğini Acıkladı