Avcılar yonune giden metrobuste 23 Nisan 2019 tarihinde, N. C. adlı kadının F. O.'nun kendisine temasta bulunduğu ve pantolonunun ıslandığı iddiasıyla actığı taciz davası bugun goruldu. Mahkeme, metrobus şoforu M.K.'nın tanık olarak dinlenmesi icin zorla getirilme kararı cıkarırken, sanığın tutuklanma talebini reddetti.
Kucukcekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nce gorulen duruşmaya olayın mağduru N.C., tutuksuz sanık F. O. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada hakim Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nden beklenen raporun gelmediğini soyledi.
[h=3]"SUCLAMAYI KABUL ETMİYORUM"[/h] Tutuksuz sanık F.O.'e soz verildiğinde "Onceki beyanlarımı aynen tekrar ediyorum. Uzerime atılı suclamayı kabul etmiyorum. Sucsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.
Mağdurun avukatı Gokhan Soysal ise sanığa onceki beyanlarında altına idrar kacırdığını soylediğini hatırlatarak, "Daha once toplu taşımada idrarını altına kacırdın mı?" sorusunu yoneltti. Sanık ise "Bu konu hakkında daha onceden beyanda bulunmuştum. Daha once herhangi bir toplu taşıma aracında boğazıma sarılma ve saldırma gibi bir durum yaşanmadığı icin idrarımı altıma kacırmadım" cevabını verdi.
[h=3]DURUŞMA 7 MAYIS 2020 TARİHİNE ERTELENDİ[/h] Katılan avukatlar İstanbul Elektrik Tramvay ve Tunel İşletmeleri'nden (İETT) olaya ilişkin goruntulerin mahkemeye sunulmasını ve sanığın tutuklu yargılanmasını istedi. Sanık avukatı ise tutuklanma isteminin reddini talep etti. Kararını acıklayan mahkeme, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nden raporun istenmesine, olay anında İETT şoforu M.K.'nın tanık olarak dinlenmesi icin zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığın tutuklanma ve adli kontrol tedbirleriyle yargılanma talebini reddederek duruşmayı 7 Mayıs 2020 tarihine erteledi.
[h=3]"BU UTANC BANA AİT DEĞİL"[/h] Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'yla birlikte basın acıklaması yapan olayın mağduru N.C., "Kışın ortasında bu davayla uğraşıyoruz. Benden bir kac yıl once gercekleşen bir taciz olayında kadının 'Bu utanc bana ait değil' cumlesini hafızama kazımışım ki 'Bu utanc bana ait değil' diyebilmişim. Onların kamuoyu dediği şeye biz dayanışma diyoruz." şeklinde konuştu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İddianamede Cevizlibağ'dan Avcılar yonune doğru giden metrobuste şupheli F. O.'nun muşteki N.C'nin yanına giderek "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" da bulunduğu ve "hakaret" ettiği iddia ediliyor. İddianamede şupheli F.O.'nun 3 yıl 3 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. Şupheli ilk ifadesinde "Suclamayı kabul etmiyorum. Muşteki bana bağırdı. Arac icerisindeki kalabalık ustume gelmesinden korktuğum icin altıma idrarımı kacırdım. Pantolonumda bu nedenle ıslaklık oldu" demişti.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Metrobusteki taciz davasında yeni gelişme! Pantolonundaki ıslaklığı boyle savundu