reklam


[h=2]Tavuklu Patates Dolma Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 3 adet buyuk boy patates
Patates sosu icin:
  • Yarım cay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 cay kaşığı tuz
  • Tavuklu harc:
  • 1 tavuk goğsu
  • 3-4 sivribiber
  • 1 kapya biber
  • 5 ceri domates (Ya da 1 orta boy domates)
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sut
  • Tuz, karabiber
Uzeri icin;
  • Kaşar peyniri rendesi
[h=2]Tavuklu Patates Dolma Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Patateslerin kabukları soyulur. İkiye kesilir. İci oyulur.
  2. Sıvıyağ ve baharatlar karıştırılarak bu sostan icine dışına surulur.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  4. Uzeri yağlı kağıt ile ortulur. 200 derece fırında 40 dk pişirilir.
  5. Tavuk icin kırmızı biber ve yeşil biber sıvı yağda kavrulur. Biberler iyice olunce kup doğranmış tavuk eklenir.
  6. Tavuklar kavrulunca domates ve baharatlar eklenerek domates pişene kadar pişirilir.
  7. Pişen patateslerin icine tavuklu harc doldurulur.
  8. Uzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek kaşar kızarana kadar fırında pişirilir.
  9. Beşamel sos icin.Tereyağı eritilir. Un 2-3 dk kavrulur. Sut eklenir.
  10. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz karabiber eklenir.