[h=2]Tavuklu Patates Dolma Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 3 adet buyuk boy patates
- Yarım cay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 cay kaşığı tuz
- Tavuklu harc:
- 1 tavuk goğsu
- 3-4 sivribiber
- 1 kapya biber
- 5 ceri domates (Ya da 1 orta boy domates)
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sut
- Tuz, karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
- Patateslerin kabukları soyulur. İkiye kesilir. İci oyulur.
- Sıvıyağ ve baharatlar karıştırılarak bu sostan icine dışına surulur.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Uzeri yağlı kağıt ile ortulur. 200 derece fırında 40 dk pişirilir.
- Tavuk icin kırmızı biber ve yeşil biber sıvı yağda kavrulur. Biberler iyice olunce kup doğranmış tavuk eklenir.
- Tavuklar kavrulunca domates ve baharatlar eklenerek domates pişene kadar pişirilir.
- Pişen patateslerin icine tavuklu harc doldurulur.
- Uzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek kaşar kızarana kadar fırında pişirilir.
- Beşamel sos icin.Tereyağı eritilir. Un 2-3 dk kavrulur. Sut eklenir.
- Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz karabiber eklenir.