Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ureteceği yerli otomobil icin Bursa'nın Gemlik ilcesinde, Haralar bolgesindeki Turk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araziye fabrika kurulacak. 22 milyar liraya mal olacağı belirtilen yerli otomobil uretim tesisinde 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
[h=3]EMLAK PİYASASI CANLANDI[/h] Yerli otomobil uretim tesisinin Gemlik'te kurulacağının acıklanması, ilcede emlak piyasasını canlandırdı. Gemlik'te emlakcılar ve muteahhitler, taleplerin bir gunde arttığını soyledi. Gayrimenkul Danışmanı Gokhan Kurt, "Fabrikanın Askeri Hara bolgesine yapılacağı duyulduktan sonra Gemlik'teki tum emlakcıların telefonu susmuyor. Gayrimenkul fiyatlarının zaman icinde tavan yapacağından, 2 katına kadar cıkacağından eminiz. Bu durumdan sonra Gemlik'ten taşınmaz mulk alan herkes kazanır diye duşuyorum. Fırsat bu fırsat, bence kimse kacırmamalı" dedi.
[h=3]"TELEFONLARIMIZ HİC SUSMUYOR"[/h] Gayrimenkul Danışmanı Caner Uzunkaya da, "Yerli ve milli otomobilimizin Gemlik'te yapılacak olmasından dolayı gurur duyduk. Fabrikanın Gemlik'te olması kesinlikle ilcede gayrimenkul sektorunu etkileyecek ve fiyatları 2 katına cıkaracak diye duşunuyorum. İlcemizi pozitif anlamda etkileyecek bu durumdan dolayı cok mutluyuz. Konut faizlerinin daha da indirilmesinin ardından satışların daha hızlı ilerleyeceğini duşunuyorum. Telefonlarımız hic susmuyor, yatırımcılara buraya gelip Gemlik'i değerlendirmeleri icin sesleniyorum" diye konuştu.
[h=3]GEMLİK'TE BUYUK İSTİHDAM[/h] Yerli otomobilin Gemlik'te uretilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten ilce sakinlerinden Gurkan Şahin ise, "Fabrikamız hayırlı olsun. Gemlik'teki iş bulamayan insanlar icin buyuk bir avantaj oldu. Gemlik'teki yapılaşma sorununun da zaman icerisinde cozuleceğine inanıyorum. Araba konusunda emeği gecen herkese teşekkur ediyorum bir Gemlikli olarak" ifadelerini kullandı.
[h=3]60 YILLIK HAYAL GERCEK OLDU[/h] 58 yıllık ruyası yerli otomobil, dun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ve buyuk bir organizasyonla dunya kamuoyuna tanıtıldı. Yerli otomobil ile ilgili detaylarda ardı ardına geliyor. Bunlardan biri de aracın arıza yapması durumunda uzaktan mudahale edilecek.
[h=3]YILDA 175 BİN ADET URETİM[/h] Yatırımın suresi başlangıc tarihi olan 30 Ekim 2019'dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Elektrikli otomobilin uretimi 5 modelde, yılda 175 bin adet olacak. Yerli otomobil uretim tesisinde 300'u nitelikli toplam 4 bin 323 kişi istihdam edilecek.Yerli otomobilin On gosterim versiyonu SUV ve konsept Sedan modellerinin dış tasarımında yer alan belirgin ve keskin hatlar otomobillerin sağlam ve guclu karakterini dışa vururken aynı zamanda onumuzdeki yıllarda genişleyecek urun gamının dizayn DNA'sını oluşturuyor.
[h=3]YUKSEK TEKNOLOJİ YER ALIYOR[/h] Otomobilin ic mekÂnında kaliteli ve şık malzemelerle birlikte yuksek teknoloji yer alıyor. Dijital bilgi-eğlence ekranı hem bilgilerin kolaylıkla takibini hem de yolcuya ozel iceriğin gorunurluğunu sağlıyor. Ekran otomobilin akıllı bir yaşam alanına donuşumunu destekliyor.
[h=3]SESLİ KOMUT OZELLİĞİ[/h] Ucak kokpitini hatırlatan form uzerinde vites ve elektronik park freni fonksiyonlarını barındıran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekranının kontrol edilmesine de yardımcı oluyor. Dokunmatik ekranda kullanıcıyı merkeze alan ara yuzun tasarımı, sesli komut ozelliğinin de desteğiyle alışagelmiş kontrol duğmeleri ve kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak ic mekÂnın yalın ve sade tasarımını destekliyor.

Yerli otomobil arıza yaparsa uzaktan mudahale edilebilecek Turk'un otomobili de bıyıklı olur! Tasarımdaki detay mest etti Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yerli otomobil Gemlik'te gayrimenkul piyasasını canlandırdı