Kansere karşı yuruttuğu mucadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gorduğu hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay, "Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim" sozu Yalova'da bir minibuscu tarafından yolcuların iniş yaptığı kapının onune yazıldı. Yazı sosyal medyada gundeme oturdu.
[h=3]"HER NE OLURSA OLSUN BİZE UMUDUN OLDUĞUNU OĞRETTİ"[/h] 20 Eylul 2019 tarihinde tedavi gorduğu hastanede vefat eden Neslican Tay'ın yaşam mucadelesini herkesin bilmesi gerektiğini savunan minibus şoforu Ozcan Erkul, "Yani yeryuzunden cok guclu bir kadın gitti. Tum Turkiye de onu zaten kanserle verdiği savaştan dolayı tanımış oldu. Evet bedeni aramızdan ayrıldı ama onun ruhunu yaşatmak icin herkesin insanlığa oğretmiş olduğu umudu yaşatabilmek icin ben de minibusume kucuk bir yazısını yazdım. 'Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim' yazısı en guzel sozuydu. Her ne olursa olsun bize umudun olduğunu oğretti. Biz kucucuk şeylerde bu kadar cabuk pes ederken o bacağının kesilmesinden, 3 kez kansere yakalanmasına rağmen hala pes edemeyişi, mesela en son attığı storyde sesi titreye titreye hala bir umudun olduğunu anlatıyordu, o umutla ameliyata, yoğun bakıma girdi" dedi.
[h=3]"GUZEL TEPKİLER ALIYORUM"[/h] Neslican Tay'ın butun insanlara umut olduğunun altını cizen Erkul, minibusune binen kişilerin sosyal medyada hikayeler paylaştığını sozlerine ekleyerek, "Sosyal medya uzerinden tanındı zaten, kanserle verdiği savaştan. Minibuse binenler surekli hikaye atıyor. Daha fazla kişinin gormesini sağlıyor. Bu benim icin mutluluk veriyor. Herkesin onun verdiği savaşa tanık olmasını istiyorum. O yuzden bunun onun icin yazdırdım. Bedeni aramızdan ayrıldı ama ruhunu yaşatacağız. Minibusume binenlerden guzel tepkiler alıyorum. Tanıyanlar daha da guzel tepkiler veriyorlar. Tanımayanlar da soruyor mesela ama anlatmıyorum, araştırın diyorum. Siz araştırın Neslican Tay'ın kim olduğunu? Araştıranlar bazen geri donuş de yapıyor, teşekkur ederiz diye. Guzel tepkiler alıyorum. Bu insanların da onun savaşına şahit olduğunu gostererek mutlu oluyorum. Herkese umudun var olduğunu gosterdi" İfadesini kullandı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Minibusune Neslican Tay'ın sozunu yazdı, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı
Minibusune Neslican Tay'ın sozunu yazdı, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Minibusune Neslican Tay'ın sozunu yazdı, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı