Son zamanlarda ortaya cıkan bir iddiaya gore Apple, kendi ekranlarını uretmek icin bir tesis satın alabilir. İddialar, Apple ’ın Sharp ile anlaşarak bir Japan Display fabrikası satın almayı duşunduğu soylentileriyle birlikte daha da guclendi. Japan Display, bir zamanlar iPhone uretiminde onemli role sahipti.
JDI, ekran tipleri arasından en cok LCD ekranlara yoğunlaşıyor. Fakat Apple, iPhone X modelinden bu yana cihazlarında LCD ekran yerine OLED ekranlar eklemeye başlamıştı. Bazı haberlere gore ise 2020 ’de cıkacak iPhone ’ların ekranı tamamen OLED olacak.
Tabii Apple gibi bir muşterisini kaybeden JDI ’da da kuculme yaşanacağı bir gercek. Şirket, Sony, Toshiba ve Hitachi şirketleri 2012 yılında LCD bolumlerini tek bir varlık altına toplayınca kurulmuştu. Şimdi ise JDI, Hakusan fabrikasını satmak uzere Apple ve Sharp ile goruşme yapıyor.
Yapılan anlaşmayla gercekleşecek satın alımın 730 milyon dolar ila 820 milyon dolar arasında olması bekleniyor. Hakusan, JDI ’ın en buyuk fabrikaları arasında yer alıyor ve aslında Apple da bu fabrikanın kurucuları arasında bulunuyor. Tesis, 2016 yılında uretime başlamıştı ve Apple, tesisi kurmak icin yaklaşık 730 milyon dolar harcamıştı.
Tabii ki JDI, OLED teknolojisini bir kenara da atmış değil. Bazı haberlere gore şirket, 2016 yılında OLED ekran uretimi icin yeni yollar keşfetmeye calışıyordu. Bu bağlamda Panasonic ve Sony ’nin ortaklığıyla kurulan Japon bir ureticiyi bunyelerine katmışlardı.
[h=2]Japan Display'den acıklama:[/h]
Ortaya atılan tesis satışı iddialarına ise Japan Display tarafından cevap geldi. Şirket, potansiyel anlaşmada herhangi bir karar verilmediğini acıkladı. Aynı zamanda JDI ’ın Hakusan tesislerini nasıl kullanacağına yonelik her seceneği de gozden gecirdiklerini, ancak herhangi bir karar verilmediğini belirtti.
Apple, JDI ’dan fabrika satılırsa bu, Apple ’ın yaptığı ilk kaynak yatırımı olmayacak. 2017 yılında cıkan haberlerde Apple ’ın kendi OLED uretim tesisini kurduğunu ancak bu tesisin seri uretim icin kurulmadığı, uretim yontemleri geliştirmek icin kurulduğu soylenmişti.
İddia: Apple, Kendi Ekranını Uretmek İcin Fabrika Satın Alacak
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumlarý
- Bilim ve Teknoloji
- İddia: Apple, Kendi Ekranını Uretmek İcin Fabrika Satın Alacak