Milli Savunma Bakanlığınca 2019 yılının genel değerlendirmesi kapsamında bilgilendirme toplantısı duzenlendi.
[h=3]"EN GEC ODEME TARİHİ 31 ARALIK"[/h] Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan acıklama, "Bedelli askerlikten yararlanacak vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması icin odemelerini en gec 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda bedelli askerlik temel eğitimine tabi tutulacak yukumlulerin celp ve sevk donemleri ile temel eğitim yapacakları eğitim birlikleri 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır" denildi.
Bakanlıktan yapılan acıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
2019 yılı icerisinde PKK/KCK teror orgutunun barınma alanlarına yonelik kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte yurt icinde ve dışında 31'i buyuk 119'u orta caplı olmak uzere toplam 150 operasyon icra edilmiştir. Kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile icra edilen operasyonlarda 1.789 terorist etkisiz hale getirilmiş, bunların 255'i teror orgutunden kacarak kendi iradeleriyle teslim olmuştur.
[h=3]İDLİB GOZLEM NOKTALARI[/h] Herhangi bir guvenlik endişesi yok. Gozlem noktasındaki askerlerin gorevi gozetleme ve rapor etme olsa da, meşru mudafaa kapsamında kendilerini savunacak durumdalar.
[h=3]LİBYA'YA ASKER GONDERME[/h] Askeri kaynaklar, Turk Silahlı Kuvvetleri'nin emir verildiği takdirde yurtici ve yurtdışı her turlu goreve her an hazır olduğunu ifade etti.
[h=3]SİLAH ALTINA ALINACAK YENİ PERSONELLER[/h] Ocak, Şubat ve Mart 2020 celp ve sevk donemlerinde silahaltına alınacak yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/erlerin, Şubat 2020 sınıflandırma donemi sonucları e-Devlet ve askerlik şubelerinden 24 Ocak 2020 tarihinde duyurulacaktır. Soz konusu vatandaşlarımız sevk evraklarını e-Devlet ve askerlik şubelerinden alabilecektir. Bedelli askerlikten yararlanacak vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması icin odemelerini en gec 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda bedelli askerlik temel eğitimine tabi tutulacak yukumlulerin celp ve sevk donemleri ile temel eğitim yapacakları eğitim birlikleri 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.
[h=3]FETO İLE MUCADELE[/h] FETO ile mucadele kapsamında yurutulen soruşturmalar neticesinde; 15 Temmuz 2016'dan bugune kadar, 3 bin 559'u 2019 yılında olmak uzere, toplam 18 bin 630 personel ihrac edilmiş, 356'sı 2019 yılında olmak uzere, toplam 982 emekli personelin rutbeleri geri alınmıştır. 5 bin 846 personel hakkında ise, adli ve idari surec devam etmektedir.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Bakanlık bedelli askerlik odemelerinde uyarıda bulundu: Son odeme tarihi 31 Aralık