Sozcu gazetesinin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve calışanlara yonelik, "FETO/PDY'ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım" sucundan acılan davanın 11. duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu.
[h=3]7 KİŞİYE HAPİS CEZASI[/h] Oy birliğiyle alınan kararla; Emin Colaşan 3 yıl 6 ay 15 gun, Necati Doğru 3 yıl 6 ay, Mustafa Cetin ve Metin Yılmaz 3 yıl 4'er ay, Yucel Arı, Gokmen Ulu ve Yonca Yucekaleli ise 2 yıl 1'er ay hapis cezasına carptırıldı. Gazetenin sahibi Burak Akbay'ın dosyası ise ayrıldı. Sanıklardan Mediha Olgun beraat etti.
[h=3]KILICDAROĞLU KARARA TEPKİLİ[/h] CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu karara tepkisini şu sozlerle dile getirdi:
-FETO ile mucadele ediyorlar. Bu beyazı siyah gosterme kararıdır. Bu kadar acık. Siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır. Sozcu gazetesinin Turkiye'yi aydınlatmasına, doğruları soylemesine tahammul edemiyorlar. Baskı kuruyorlar.
-Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu gazeteciler gecmişlerine bakıldığında işlerinden kovuldular, gorevlerinden uzaklaştırıldılar ama ne olursa olsun yollarına ve mucadelelerine devam ettiler. Aynı mucadeleyi aynı kararlığı yine surdurecekler.
-Beni uzen şudur; Turkiye cumhuriyeti devletinde adaletin olmadığını, demokrasinin olmadığını bu kararla biz butun dunyaya duyurmuş olduk. Beni uzen bu. Hangi ulke diyecek ki bu karar doğrudur. Hangi vicdan hangi adalet kurumu diyecek ki bu karar doğrudur.
[h=3]SOZCU'DEN MANŞETLİ TEPKİ[/h] Ote yandan Sozcu gazetesi, kararın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla karara tepki gosterdi. Sozcu, Fethullahcı Teror Orgutu'nun yargı darbesi yaptığı 17 Aralık 2013 tarihinden once manşetine taşıdığı haberleri paylaştı. Soz konusu manşetlerde FETO'nun sert bir dille eleştirildiği goruldu.

Son dakika: Sozcu gazetesi davasında 7 sanığa 'FETO'ye yardım' sucundan hapis cezası verildi [h=4]Haber Videosu[/h]: Kılıcdaroğlu'ndan Sozcu gazetesi ile ilgili karara sert tepki: Baskı kuruyorlar