Edirne'nin Yıldırım Beyazıt mahallesinde baz istasyonunun yanında evleri bulunan kanser hastası vatandaşlar, sokakta bulunan 20 evin 20'sinde de en az 1 kanser hastası olduğunu one surerek yetkililerden yardım istedi.
[h=3]KANSERDEN OLENLERİN SAYISI GUN GECTİKCE ARTIYOR[/h] Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde gun gectikce kanserden olen kişilerin sayılarında artış yaşandığını belirten kanser hastası vatandaşlar, baz istasyonlarına yakın evlerdeki herkesin kanser hastası olduğunu iddia etti. "Mahallemizde cok kanser hastası var" diyen kanser hastası Mazlum Kahraman, aynı sokakta oturduğu dayılarının, gelinlerinin, ağabeylerinin ve torunlarının da kanser ve losemi hastası olduğunu soyledi. Bir diğer kanser hastası Emine Karahan da baz istasyonunun hemen yanında evinin bulunduğunu belirterek, cocuğunun losemi hastası olduğunu kendisinin de kanser hastası olduğu anlattı.
[h=3]"COCUĞUM KAC KERE ELİMDE OLDU, CANLANDI"[/h] "Biz oluyoruz elimizden tutmuyorlar" diyerek sitem eden Karahan, "Cocuğum kac kere elimde oldu canlandı bir anneye bunlar cok zor. Biz buyuklerimizden yardım istiyoruz" dedi.
[h=3]"HER GUN OLUM KORKUSUYLA YAŞIYORUM"[/h] "Kanser hastası olduğum icin kafamı yastığa koyduğumda rahat uyuyamıyorum, her gun olum korkusuyla yaşıyorum" diyen bir diğer kanser hastası vatandaş, sokakta bulunan 20 evin 20'sinde de en az 1 kanser hastası olduğunu iddia ederek yetkililerden yardım istedi.
[h=3]"GEREKLİ İNCELEMELER YAPILSIN"[/h] 2002 yılından beri kanser hastası olduğunu soyleyen ve isminin acıklanmasını istemeyen bir kadın, baz istasyonlarına yakın evlerdeki herkesin kanser hastası olduğunu iddia etti. Eşi kanser hastalığından olen Yılmaz Kacan da mahallede hemen hemen her evde bir kanser hastası olduğunu one surerek, yetkililerden gerekli incelemeleri yapmasını istedi.
Kaynak: İHA