İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haberturk TV'de Fatih Altaylı'nın programında gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akşener, Kanal İstanbul projesine kategorik olarak karşı olmadığını belirterek, " Turkiye, Kanal İstanbul ile meşgul ediliyor. Şahsım adına bir şey soyleyeceğim, hicbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul'u acacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben evet oyu vereceğim" ifadelerini kullandı.
[h=3]KANAL İSTANBUL PROJESİ[/h] İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in acıklamalarından satır başları:
"Bizim Kalkınma Başkanlığımız var. Bu tartışmaya acıldığı zaman 2011'de secim icin sayın Erdoğan tarafından buyuk, mega, cılgın proje diye sunulmuştu. Ondan sonra da 8 yıldır kimse Kanal İstanbul'u ağzına almadı.
[h=3]"KATEGORİK OLARAK KARŞI DEĞİLİZ"[/h] Birden ortaya cıkınca, tekrar alevlenince tartışma, Kalkınma Başkanlığımız bu konuda bir calışma yaptı. Fakat esas olan şu. Biz prensip olarak AK Parti'nin getirdiği ister buyuk, ister cılgın, ister akıllı isterse bir başka manada Turkiye'ye yonelik herhangi bir projeye kategorik olarak karşı değiliz ama burada sorun şu.
[h=3]"20 MİLYAR DOLARLIK BİR YATIRIM"[/h] Şimdi bir kanal acılacak bunun cevre boyutu var, bunun stratejik boyutu var, bunun İstanbul boyutu var, bunun nufus boyutu var, bunun deprem boyutu var ve dış ilişkiler boyutu var. Bunlar bir kenara konulduktan sonra sadece bir yatırım olarak baktığımız zaman ekonomik olarak buna bir talep var mı? Yani bu yatırım deniliyor ki 20 milyar dolarlık bir yatırım. Soyleneni soyluyorum. Bu 20 milyar dolarlık bu yatırımı yaptıktan sonra Turkiye ne kazanacak? Yani Suveyş Kanalı gibi mi, Panama Kanalı gibi mi ne kazanacak?
[h=3]"YEŞİL ALAN YAPILIRSA EVET DERİM"[/h] CED Raporu'nda imza sahibi olan 'Hz.Nuh'un oğluyla cep telefonu ile goruştu' diyenler de var. Turk usulu Cumhurbaşkanı Hukumet Sistemi'ne gectik. Sayın Erdoğan o zaman Cumhurbaşkanı idi. Kendisine uygun bir terzi uzerinden elbise dikildi. Şimdi her bir konu tek kişinin iki dudağı arasına ve bilgisine bırakılmış. Başka hic kimsenin fikir beyan edemediği bir hukmetme sistemiyle karşı karşıyayız. İşsizliğiniz almış başını gitmiş, istihdam probleminiz var. Uc universite mezununundan biri işsiz. Kadın işsiz sayısı artıyor. 70 bin kişinin işini kaybettiği Turkiye'deyiz. Yatırıma, sanayiye yonelik, tarımla meşgul olan insanların uretime donmesine yonelik pek cok problem var. Elinizde boyle bir imkan varsa buradaki problemlerimize cozum aramanız gerekirken Kanal İstanbul ile meşgul ediliyor Turkiye. Şahsım adına bir şey soyleyeceğim, hicbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul'u acacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim. Kopruler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı, hasta garantisi, geciş garantisi verildi. Niğde'de oturan vatandaşımız o kopruden gecmiyor, ama buna karşılık geciş garantisi verildiği icin onu oduyor. Vatandaşın cebinden cıkacak birileri zengin olacak, sonucta Turkiye meşgul edilecek.
[h=3]"REFERANDUM YAPILMASI ŞART"[/h] Bugun bizi yoneten arkadaşlar acısından elbette fikrimizin kıymeti harbiyesi yok ama bizi izleyen vatandaşlarımız acısından soyluyorum. Son tahlilde İstanbul'da İstanbul icin bir referandum yapılması şarttır.
[h=3]LİBYA İLE YAPILAN MUTABAKAT[/h] Mavi vatan deniyor. Biz ona 'evet' oyu verdik. Dolayısıyla o konuyla ilgili bir sorunumuz yok. Uzman şahısların onerdiği konu olduğu icin o mutabakat metnine evet oyu verdik. Sayın Erdoğan'ın asker gondermeye ilişkin bir tezkeresini bugun gordum. Şimdi bizim metodumuz şu partimizde. Demokrasiyi gercekten icselleştirmeye calışıyoruz. Hepimiz otoriter sistemlerin icinden geldik, ben de dahil olmak uzere. Genel başkanın vardır bildiği probleminin dışına cıkabilmek icin. 7'sinden sonra gelecek olan tezkere konusunu sayın Ozdağ, sayın Aydın Sezgin, sayın Ahmet Erozan, sayın Aytun Cıray'la biraraya geliyoruz. Onlar işin uzmanı. Onlardan goruş alıyoruz. Oy verecek olan milletvekili arkadaşlarımızla da toplantı yapılıyor. İtirazlar ya da oneriler geliyor. Orada nasıl bir oy verelim diye oylanıyor ve karar veriliyor. Kişisel fikrimi soyluyorum, Mehmetciğin ic savaşın tarafı olmasını doğru olmadığını soylemek isterim. Karşıda Hafter diye birisi var. Onu Rusya ve Mısır destekliyor. İsrail ortada. S-400'ler yuzunden ABD'nin yaptırım uygulayacağını ilan ettiği. 2011'de 'Dostum Esad', 2015'de 'Katil Eset'. Cık hızlı bir değişim. Sayın Erdoğan'ın aşk nefreti uzerinden yuruyen bir sistem. Bizim dış politikamız bugun itibarıyla bipolar. Hangi ilişkinin hangi ulkeyle belli olmadığı ilişki bicimi."

İBB'den Bakan Kurum'a Kanal İstanbul yanıtı: Sadece katılım sağlanmıştır Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul Projesi ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul guzergahı, Kanal İstanbul maliyeti! [h=4]Haber Videosu[/h]: Meral Akşener'den Kanal İstanbul projesine şartlı 'evet' geldi