Son birkac haftadır yerli otomobil ile ilgili bircok gelişmeyi sizlerle paylaştık. Aracın dış tasarımına butunuyle hakim değiliz; ancak projenin arkasındaki şirket Turkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun (TOGG) sosyal medyadan yayınladığı gorsellerde aracın on farlarını, yan aynalarını, ızgarasını ve ic mekanını gorme şansımız oldu. Yine de yerli otomobile dair oğreneceğimiz hala bircok şey bulunuyor.
Yerli elektrikli otomobilin tanıtılmasına saatler kala, uretim sureciyle ilgili ayrıntıları iceren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete ’de yayımlandı. Buna gore yerli elektrikli otomobilin uretim ussu Bursa olacak. TOGG tarafından 22 milyar lira yatırımla kurulacak olan fabrikaya devlet desteği sağlanacak.
[h=2]Yerli otomobilin ic mekanı boyle olacak:[/h]
Kurulacak uretim tesisinde 300 ’u nitelikli personel olmak uzere toplam 4 bin 323 kişiye iş sağlanacak. Yerli otomobil 5 farklı modele sahip olacak ve yılda 175 bin adet uretilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın imzasıyla yayınlanan kararnameye gore, devlet destekli yatırımın suresi 30 Ekim 2019'dan başlamak uzere 13 yıl olarak belirlendi.
[h=2]Yerli otomobilin ızgarasında en az 6 adet lale deseni olacağı goruluyor:[/h]
Gumruk vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yuzde 100 vergi indirimi, 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi, 10 yıllık gelir vergisi stopajı, azami 360 milyon liralık nitelikli personel, faiz ve kar payı ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi, devletin sağlayacağı destekler arasında yer alıyor.
C segmentinde bir SUV ve tam elektrikli olacağı acıklanan yerli otomobil, bugun saat 14:30 ’da Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılacak on gosterim ile kamuoyuna tanıtılacak. Aracla ilgili detaylar belli oldukca anbean sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Yerli Otomobilin Uretileceği Şehir Belli Oldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yerli Otomobilin Uretileceği Şehir Belli Oldu