Asgari Ucret Tespit Komisyonu, 2020 yılında gecerli olacak asgari ucreti belirlemek icin son kez Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda toplandı. Komisyondan cıkan karar doğrultusunda, yeni yılda asgari ucret brut 2.943 lira net 2.324 lira olarak belirlendi. Belirlenen rakama itiraz eden Turk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İşci kesimi olarak rakamı kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Karara muhalefet ediyoruz. Bu rakama bir işci değil 30 gun, 10 gun bile gecinemez" diyerek asgari ucretin acıklandığı basın toplantısını terk etti.
[h=3]TURK-İŞ TARAFINDAN 2578 LİRA TALEP EDİLİYORDU[/h] Turk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam acıklama kararı almıştı. Buna gore sendikaların asgari ucret talebi 2578 lira olarak belirlenmişti. Turk-İş Genel Sekreteri Ergun Atalay, asgari ucrette zam pazarlığı başlamadan once, 2 bin 578 liranın altında bir miktarın pazarlığını yapmayacaklarını soylemişti. Bu karar doğrultusunda, TURK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat acıklanan rakama itiraz ederek salonu terk etti.
[h=3]AGİ UCRETLERİ BELLİ OLDU[/h] 2020 yılı icin asgari ucret teklifi bekar bir işci icin brut 2.943 net 2.324 TL olarak acıklandı. Boylece asgari ucrete net yuzde 15.04 zam yapılmış oldu. Asgari ucret zammının belli olmasının ardından asgari gecim indirimi tutarları da belli oldu.
2020 AGİ tablosu ucretleri:
- Bekar 220,68 TL
- Evli, eşi calışmayan, 264,82 TL
- Evli,eşi calışmayan, 1 cocuklu 297,92 TL
- Evli, eşi calışmayan, 2 cocuklu 331,03 TL
- Evli, eşi calışmayan, 3 cocuklu 375,17 TL
- Evli, eşi calışan 220,68 TL
- Evli, eşi calışan, 1 cocuklu 253,79 TL
- Evli, eşi calışan, 2 cocuklu 286,89 TL
- Evli, eşi calışan, 3 cocuklu 331,03 TL
- Evli, eşi calışan, 4 cocuklu 353,09 TL
- Evli, eşi calışan, 5 cocuklu 375,17 TL

Son dakika: Milyonların merakla beklediği 2020 yılı asgari ucreti belli oldu 2020 yılı asgari ucretinin ardından AGİ ucretleri de belli oldu [h=4]Haber Videosu[/h]: Son Dakika: Turk-İş Genel Eğitim Sekreteri, asgari ucret zammını protesto edip basın toplantısından ayrıldı