İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul'a karşı cıkıyorsanız hesabınızı, kitabınızı alternatiflerinizi ortaya koyar bizi de milleti de ikna edersiniz" cıkışına yanıt verdi. İmamoğlu, "Davet etsin geleyim, eminim ikna ederim" dedi.
"Cumhurbaşkanı'nı Kanal İstanbul Calıştayı'na davet edecek misiniz? Yoksa daha once olduğu gibi randevu talebiniz olur mu?" sorusuna, "Benim talebim şu: Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıcdaroğlu, hatta diğer siyasi liderler de katılabilirler. Kim olursa olsun zevk duyarım. Davet etsinler, gelelim. Ben, butun bilimsel verileri, butun dayanakları kendilerine anlatayım. Eminim ikna ederim" yanıtını verdi.
[h=3]ERDOĞAN: KARŞI CIKIYORSANIZ BİZİ İKNA EDİN[/h] Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugun AK Parti'nin genişletilmiş il başkanları toplantısında Kanal İstanbul'u eleştiren muhalefet cephesine tepki gosterdi ve "Karşı cıkıyorsanız hesabınızı, kitabınızı alternatiflerinizi ortaya koyar bizi de milleti de ikna edersiniz mesele biter" demişti. Ote yandan Erdoğan, "Kurumların gorevi, devletin adlığı karara uygun şekilde kendi sorumluluk alanlarında uzerlerine duşeni yapmaktır. Gorevini ihmal eden hesabını millete ve hukuka muhakkak verecektir" acıklamalarında bulundu.
[h=3]ERDOĞAN'A CAĞRI: İKNA EDERİM[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizi ikna edin" cağrısına yanıt veren İmamoğlu, Erdoğan'ı ikna edeceğini iddia etti. Erdoğan'la goruşme talebini ileten İmamoğlu, "Memnuniyet duyarım. Zaten Temmuz'dan beri kendisine, İstanbul'un onemli konularıyla ile ilgili konuşacağımı ifade etmiştim. Arkadaşlarım cok iyi biliyorlar; en onemli 3-4 dosyamdan biri Kanal İstanbul. Hala randevuya cevap bekliyoruz. Ama benim talebim şu: Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıcdaroğlu, hatta diğer siyasi liderler de katılabilirler. Kim olursa olsun zevk duyarım. Davet etsinler, gelelim. Ben, butun bilimsel verileri, butun dayanakları kendilerine anlatayım. Eminim ikna ederim. Cunku bunun karşısında bu toplumun oncelikleri acısından bugun yaşananlar acısından ve gelecekte yaşanacaklar acısından cok doğru dayanaklarla, bu işin olmaması yonunde o kadar netiz ki. Tumuyle bunlar akıl ve bilimli, zerre kadar siyasetle ilgili değil. Biz, "O, bunu dedi" ile ilgilenmiyoruz. Davet bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı davet etsinler. Sayın Genel Başkanı'mız Kemal Kılıcdaroğlu da gelsin. Başka siyasi parti başkanları da gelsin. İstanbul halkı adına, cinayete donuk bu projenin feryadını bilimsel verilerle kendilerine anlatayım" şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul Projesi ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul guzergahı, Kanal İstanbul maliyeti! [h=4]Haber Videosu[/h]: İmamoğlu, Erdoğan'a Kanal İstanbul icin cağrı yaptı: Davet etsin geleyim, ikna ederim