Sozcu gazetesinden Sevgim Begum Yavuz'un haberine gore, Ciftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gorulen 48 sanıklı davaya bugun devam edildi. Dosya kapsamında ‘Tosuncuk' lakaplı banka kurucusu Mehmet Aydın da dahil 4'u firari 48 sanık yargılanıyor.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya 6 tutuksuz sanık ile mağdurlar ve taraf avukatları katılırken, 2018 yılının Mart ayına kadar Ciftlik Bank'ın genel muduru olarak gorev yapan ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Niyazi Karakoc da duruşmaya katıldı.
[h=2]Karakoc, mağdurları sucladı[/h]
Umraniye Belediyesi'nde memur olarak calışırken, belediye etkinliklerinde sunuculuk yaptığını goren Mehmet Aydın'ın kendisine teklifle geldiğini anlatarak, “Şirketle ilgili hicbir olumsuzluk gorunmuyordu. Şu an muşteki olarak yer alan kişiler de o tarih itibariyle sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları icin oldukca mutluydular. Umraniye Belediyesi'ndeki gorevimden istifa ederek Şubat 2018'de Ciftlik Bank olarak bilinen şirketin genel muduru olarak goreve başladım. 15-20 gun sonra işlerin iyi gitmediğini fark ettim. 2018 yılının mart ayında gorevimden istifa ettim ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetci oldum” ifadelerini kullandı. Suclamaları kabul etmediğini soyleyen sanık Karakoc, “Benim calıştığım donemde muşteki olarak gosterilen kişiler zaten benden once sisteme para yatıran kişilerdi” dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmada savunmasını yapan Niyazi Karakoc hakkındaki yakalama kararını kaldırırken aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 4 firari sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verdi.
[h=2]Yoneticilere 75 bin 260'ar yıla kadar hapis istemi[/h]
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine gore, firari olan Ciftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında olduğu 18 kişi hakkında, “suc işlemek amacıyla orgut kurma/yonetme”, “bilişim sistemlerini arac olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suctan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suclarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260'ar yıl hapsi isteniyor.
Savcılık, diğer 30 kişi hakkında ise “suc işlemek amacıyla kurulan orgute uye olma”, “suc işlemek amacıyla kurulan orgute yardım etme” ve “suctan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suclarından ayrı ayrı 5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.
Ciftlik Bank'ın Firari Sanığı Mağdurları Sucladı: Hallerinden Memnundular
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Ciftlik Bank'ın Firari Sanığı Mağdurları Sucladı: Hallerinden Memnundular