Konya'da arac yedek parca satışı yapan iş yerinde cıraklık yapan E.A.Y. (15) alacağı vidanın numarasını unuttuğu gerekcesiyle iş yeri sahibi M.C. tarafından, halk arasında 'caraskal' olarak bilinen vince bağlanıp asıldı. Pantolonu da yarıya kadar indirildiği one surulen E.A.Y, yaklaşık 15 dakika asılı kaldıktan sonra indirildi.
Bu olaydan bir sure sonra aynı iş yerinde calışan E.A.Y'nin ağabeyi H.H.Y'nin (17) de bir malzemeyi hatalı buktuğu gerekcesiyle M.C. tarafından tekme ve tokat dovulduğu iddia edildi. M.C'den şikayetci olan kardeşler, şimdi de suc duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Konya'da Merkez Karatay ilcesinde H.H.Y. ile kardeşi E.A.Y, eylul ayında arac yedek parca satışı yapan M.C'ye ait iş yerinde cırak olarak işe başladı. Yaklaşık 20 gun sonra E.A.Y, iş yeri sahibi M.C. tarafından vida alması icin malzemeciye gonderildi. Alacağı vidanın numarasını unutan E.A.Y, yolda ağabeyi H.H.Y'yi telefonla arayıp vidanın numarasını sordu. E.A.Y. vidayı alıp, iş yerine dondu.
[h=3]"BİR DAHA UNATMAZSIN" DEYİP, TAVANA ASTI[/h] İş yeri sahibi M.C, iddiaya gore vidayı unuttuğu icin E.A.Y'yi halk arasında 'caraskal' olarak bilinen vince bağlayıp astı. Pantolonu da yarıya kadar indirilen E.A.Y, yaklaşık 15 dakika asılı kaldıktan sonra M.C. tarafından caraskal kırılabilir duşuncesiyle indirildi. İki kardeş korktukları icin bu durumu ailesine anlatmadı. E.A.Y, olayın ardın o iş yerine bir daha gitmedi.
[h=3]MALZEMEYİ HATALI BUKTU DİYE AĞABEYİ DOVMUŞ[/h] Ağabey H.H.Y. de, 5 Aralık gunu, iddiaya gore bir malzemeyi hatalı buktuğu gerekcesiyle M.C. tarafından tekme ve tokat dovuldu. Gozunde morarma ve yuzunde şişlik oluşan H.H.Y. hastaneye gidip tedavi oldu, rapor aldı, ardından polise gidip M.C. hakkında şikayette bulundu. Şikayet uzerine M.C. hakkında 'kasten yaralama' sucundan soruşturma başlatıldı.Ağabeyinin olayının ardından E.A.Y. de M.C. tarafından gorduğu işkenceyi ailesine anlattı. Ailesi de avukatları aracılığıyla E.A.Y.'nin işkence gorduğu sırada ağabeyi M.C. tarafından cekilen fotoğrafı delil olarak kullanıp, suc duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
[h=3]"PANTOLONUMU YARIYA KADAR İNDİRDİLER"[/h] Korktukları icin gorduğu işkenceyi ailesine soylemediğini belirten E.A.Y, yaşadıklarını anlattı. E.A.Y, "Vidayı almak icin malzemeciye gidiyordum. Yolda vidanın numarasını unutup, ağabeyimi aradım. O da M.C.'ye sorup, bana dondu. Vidayı alıp iş yerine geldim. M.C, 'Vidanın numarasını nasıl unutursun' deyip, once kulağını cekti, sonra beni vincle tavana astı. 15 dakika boyunca acı icerisinde asılı kaldım. Bir sure sonra caraskal kırılır diye beni aşağıya indirdiler. Acı icerisinde ve gittim. Daha once de iş yerinde makineyi temizlerken uzerime kimyasal su sıkmışlardı. Ertesi gun her yerim kabarık olmuştu. O anları duşundukce sinirlenip, utanıyorum. Ağabeyime de tekme ve tokatla saldırıp, gozunu morarttılar."
Durumu ailesine anlattıktan sonra avukatlarının işkence anına ait fotoğrafla birlikte M.C. hakkında suc duyurusunda bulunmaya hazırlandığını belirten E.A.Y, sucluların cezasız kalmamasını ve sonuna kadarda hukuku mucadelesini devam ettireceğini soyledi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 15 yaşındaki cırağı, vida numarasını unuttuğu icin pantolonunu indirip caraskala astı