Diyarbakır'da teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunması icin HDP il binası onunde oturma eylemi yapan ailelerden Husniye Kaya'nın kızı Mekiye (19), Irak'ta teror orgutu PKK'dan kacıp guvenlik guclerine teslim oldu. Turkiye'ye getirilen Kaya'nın teslim olduğu haberi, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu tarafından aileye telefonla haber verilirken, boylelikle evlat nobeti tutan ailelerden Hacire Akar ve Hatice Ceylan'dan sonra Husniye Kaya'da evladına kavuşmuş oldu.
[h=3]99 GUNDUR BEKLİYORDU[/h] Diyarbakırlı Huseyin- Husniye Kaya cifti, 5 yıl once 14 yaşındayken teror orgutu PKK kacırılıp Suriye'ye goturulen kızı Mekiye icin 8 Eylul gunu HDP İl Binası onunde oturma eylemine başladı. Anne Kaya'nın oturma eylemi 99 gundur HDP İl Binası onunde surerken, kızı Mekiye 21 Aralık'ta teror orgutu PKK'dan kacıp Erbil kentinde Irak Kurt Bolgesel Yonetimi guvenlik guclerine teslim oldu. Burada yapılan goruşmelerin ardından Mekiye'nin, Şırnak'ın Silopi ilcesinden Turkiye'ye getirildiği oğrenildi.
[h=3]MUJDELİ HABER SOYLU'DAN GELDİ[/h] Mekiye Kaya'nın gunduz saatlerinde ailesiyle buluşturulacağı belirtilirken, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Huseyin- Husniye Kaya ciftini telefonla arayarak Mekiye'nin Turkiye getirildiğini ve gunduz saatlerinde kendilerine teslim edileceğini soyledi.
[h=3]"DEVLETİM GUCLUDUR"[/h] Mujdeli haberle sevince boğulan Husniye Kaya, "5 yıldır ne gecemiz var ne gunduzumuz. Allah devletimizden razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İcişleri Bakanımız Suleyman Soylu ve emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Evimizde bayram havası var. Kızımı gormek istiyorum. Devletim gucludur, Allah razı olsun devletimizden" dedi.
[h=3]"DEVLETİM SİLAH VERSİN, SAVAŞAYIM"[/h] Cok Turkce bilmediği icin Kurtce'de konuşan Anne Kaya, "Sayın İcişleri Bakanımız Suleyman Soylu'ya soz verdim. Kendisine dedim kızım geri geldi ama diğer ailelere destek vermek icin tekrar cadıra gideceğim.Kızımı bana geri getirdiler ben kızım icin canımı feda ederim. Devletim icin canımı feda ederim. Bana kızımı getirdiler ve devlet bana silah verir ise onlarla birlikte teror orgutune karşı savaşırım. Sevincten soyleyecek soz bulamıyorum" diye konuştu.
Baba Huseyin Kaya da, evladına kavuşacağı icin cok mutlu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'ya teşekkur etti.
[h=3]KIZINA SESLENMİŞTİ[/h] Turkce bilmediği icin Kurtce konuşan Husniye Kaya, kızına şoyle seslenmişti: "Kızım HDP'lilere bağlı kişiler tarafından goturuldu. Kızımı okuldan kandırdılar, sonra da HDP'ye teslim ettiler. O gunden bu yana haber alamadım. Kızım beni duyuyor ve goruyor ise arkadaşları ile bir yolunu bulup askere teslim olsun. Hatice'nin oğlu Cafer gelip teslim oldu ve anne ile babası cok mutlu oldu. Kızım Mekiye belki sizi orada tehdit ediyorlar, 'Siz teslim olunca size zulum ederler' gibi sozler soyluyorlar. İnan kızım oyle bir şey yok. Devlet cok iyi ve gucludur. Arkadaşlarınızla Turkiye sınırına kacın, gidin askerlerimize teslim olun. Mekiye sen annenin halini gormuyor musun, annen bu kaldırımların uzerinde curudu, kurban olduğum kızım cık gel artık. Cok hastayım kızım, artık ayaklarım tutmuyor. Mekiye don gel eve"
Ote yandan, HDP onunde oturma eylemi yapan ailelerden Hacire Akar ile Hatice Ceylan'ın oğulları da guvenlik guclerine teslim olup, ailelerine kavuşmuştu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Bakan Soylu mujdeyi verdi, HDP İl Binası onunde evlat nobetindeki kadın evladına kavuştu