Malatya'da, 6 ay once gorucu usuluyle evlenen Dilan K. (18), eşi Huseyin K. (23) tarafından zorla hamile bırakıldığını ve eşinin ailesi tarafından dovulduğunu ileri surerek babasının evine sığındı. Genc kadının babası Aslan Aksu (53), dunurleri tarafından tehdit edildiklerini iddia etti.
[h=3]EŞİNİN COCUK İSTEĞİNİ 'ERKEN' DİYEREK REDDETTİ[/h] Malatya'nın Puturge ilcesinde, 15 Haziran 2019'da gorucu usuluyle koylusu olan Huseyin K. ile evlenen Dilan K., eşinin yaşadığı İstanbul'a taşındı. Eşinin cocuk isteğini henuz erken olduğu icin kabul etmeyen Dilan K., iddiaya gore eşi Huseyin K. tarafından zorla hamile bırakıldı. Daha sonra ise ailesiyle goruşmesi engellenen Dilan K., eşi ve kayınvalidesi tarafından dovuldu. Babası ile goruşmesinin ardından eşi tarafından yine dovulen Dilan K., babasına 'beni kurtar' mesajı attı. Bunun uzerine baba Aksu, İstanbul'a habersizce giderek, kızıyla goruşmek istedi. Ancak Huseyin K., kayınbabasını tersleyerek kızıyla goruşturmedi. Tartışmanın ardından emniyete başvuran Aksu, kızını alarak Puturge'ye geri dondu. Donuşunun ardından Huseyin K. ve ailesi tarafından tehdit edilen Aksu ailesi savcılığa, ilce kaymakamlığına ve jandarma komutanlığına başvurarak koruma talebinde bulundu.
[h=3]'ZORLA HAMİLE BIRAKILDIM'[/h] Eşi tarafından zorla hamile bırakıldığını ve buna rağmen şiddet gormeye devam ettiğini ileri suren Dilan K., başından gecenleri şoyle anlattı:
"Evliliğin ilk gunlerinde eşimle hicbir sorunum yokken annesi benden cocuk sahibi olmamı istedi. Bende erken olduğunu ve şu anda istemediğimi soyledim. Ardından eşim tarafından zorla hamile bırakıldım. O gunden sonra hayatım cehenneme dondu. Bir keresinde bu olaylardan dolayı babamın evine donmek istediğimi soylerken, nedensiz yere 'sen benim karımsın, seni benden kimse alamaz' gibisinden sozler soylemeye başladı eşim. Birkac kere dayak yedim, şiddete maruz kaldım. Nedensiz yere şiddet uyguluyordu. Annesi tarafından da bir kere darp edildim 2,5 aylık hamileyken, bana 'karnındaki cocukta, sen de inşallah olursunuz, Allah belanızı versin' diye beddua okudu. Bunu eşime soylemedim ama yine eşimden şiddet gordum, hamile şekilde şiddet gordum.
[h=3]"BABAMI ARAMAMI ENGELLEDİLER"[/h] Telefonumu elimden aldılar ve ailemle goruşmeme izin vermiyorlardı. Evde hapis hayatı yaşıyordum. Dışarı cıkmama izin vermiyorlardı. Bir keresinde de beni nedensiz yere darp etti beni. Gozumu morarttı, hastaneye bile goturmediler şikayetci olurum diye. Telefonumun mesajlarını, konuşmalarımı kendi telefonuna yonlendirmişti. O yuzden babamı arayıp bir şeyler soyleyemiyordum. Her gun babam ararken 'telefonum bozuldu, suya duştu, sim kart yeri bozuldu' gibisinden yalanlar soyluyordum babama. Bir keresinde babam bana ulaşamadığı icin kayınpederimi aradı ve o gunden sonra tekrar telefonu geri verdiler.
[h=3]"OLUMU GOZE ALARAK BABAMA MESAJ ATTIM"[/h] Babamla tek başıma konuşamıyordum onlar yanımdayken konuşmaya başladım. 'Eğer bir şey soylersen seni oldururuz' diye tehdit ediyorlardı. Bir keresinde tabanca zoruyla babamı arattırdılar beni. 'Annem ve ablamla konuşmak istemediğimi, onların beni huzursuz ettiğini' soylememi istediler. Bende babamı aradım soyledim ve sağ olsun geldi. Eninde sonunda olumu goze alarak babama sosyal medya yoluyla mesaj attım 'baba beni kurtar' diye. Babam da İstanbul'a geldi.
[h=3]"TEHDİT EDİP DARP ETTİLER"[/h] Ben hicbir şeyden haberim yokmuş gibi davranmaya başladım eşime ve ailesine. Babam beni sabahleyin aradığında eşim yanımdaydı, uyanıktı. Hoparlorde babamla konuştum. Telefon kapandıktan sonra eşim yine bana yuzume doğru vurdu. Ailesiyle yine tartışmaya başladık. Sonra babamı almaya gittiler ve beni babamla goruşturmediler. Beni hep odaya koydular. Babanla goruşmeyeceksin diye. Babamı gormedim hic. Babam gitti yine kavga etmeye başladım. İşte kaynanam beni odaya cekti, tehdit etti. 'Sen babanı' cağırdın diyerek, bağırdı. Polisler geldi, yine beni tehdit ettiler. 'Sen mi polisi cağırdın' dediler. 'Eğer bir şey soylersen seni oldururuz' dediler. Polisler gelince her şeyi anlattım. Ondan sonra da babama teslim edildim. Buradan Cumhurbaşkanımız ve sayın valimize sesleniyorum; televizyonlarda kadınların eşleri tarafından oldurulduğunu goruyorum, ben bunlardan birilerinden olmak istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum, benim kucuk yaşta kardeşim, ailemin can guvenliği yok, lutfen beni koruyun, bu olayın ustunde durulmasını istiyorum."
[h=3]'TEHDİT EDİYORLAR'[/h] Baba Aslan Aksu ise kızını evlendirdikten 15 gun sonra ulaşamadığını belirtti. Kızının sosyal medya uzerinden attığı mesaj uzerine İstanbul'a gittiğini ve burada damadının kızıyla goruşmesini engellediğini ifade eden Aksu şunları soyledi:
"Kayınpederini aradım, telefonunun bozuk olduğunu, suya duştuğunu soyluyordu. Boyle 1- 1,5 ay gecti, ondan sonra 2- 3 gun telefonu acık kaldı. Tekrar telefonunun bozuk olduğunu soylediler. Ben olayın ustune gidince kıza telefonu vermek zorunda kaldılar. Kızım kendi telefonundan aradı ve 'baba, annem ile ablamla goruşmek istemiyorum, benim huzurumu bozuyorlar' dedi. Nedenini sorduğumda bir sebep soylemedi. Yalnız sesinin titrek ve ağlamalı olduğunu fark edince ustune gitmedim. Kızıma bir baskı yapıldığını fark ettim. İstanbul'a kızımla konuşmayı duşunurken, 2 gun sonra kızım bana 'baba beni kurtar' diye sosyal medyadan mesaj attı. Kalktım İstanbul'a gittim.
[h=3]POLİS, EVE OPERASYON DUZENLEDİ[/h] Orada kızımla goruşmek istedim eşiyle konuşup. 'Benim artık karım, goruşemezsin' diye soyleyince bende Asayiş Şube Mudurluğu'ne gittim, olayı anlattım. Onlar eve operasyon duzenleyip kızımı aldılar, bana teslim ettiler. Kızımı aldım koyumuze getirdim. Damadımın babaannesi tarafından ben olmadığım donemde kızıma geliyor 'kocanla goruşmezsen aileni oldururuz, seni oldururuz' diye tehdit ediyor. Kızım bunun uzerine kendisiyle biraz konuşuyor. O sırada konuşmalarını kayda alıp kendi akrabalarına servis ediyor. Bunun hakkında da şikÂyetlerde bulunduk. Bu olaydan yaklaşık 10- 15 gun sonra biz capa motoruyla eşim, 2 kızımla giderken akrabaları traktorler bize carptılar, vurdular. Hemen akabinde bıcakla ustumuze geldiler. Bir şekilde saldırıyı bertaraf ettim. Bununla ilgili karakola telefon actım, jandarma geldi, ambulans geldi kızlarımı almaya.
[h=3]ASTSUBAYA SUC DUYURUSU[/h] Olay yerine gelen astsubaya olayı anlattım. Bize bıcakla saldırıldığını soyledim, bıcağı almasını soyledim. Savcıyla goruşup oyle alabileceğini soyledi. Telefonu alarak benden uzaklaştı 'savcıyla goruşuyorum' diye. Sonrasında bana savcının bıcağa el koymadığını, istemediğini soyledi. Saldırı esnasında kızım kameraya kaydetti. Kamera goruntulerini astsubaya verdim. Gelen mesajları kendisine gonderdim. O goruntuleri savcıya gonderdiğini soyledi bana orada. Ancak olaydan sonra bu olayla ilgili hicbir bilgi verilmediğini oğrendim. Bununla ilgili astsubay hakkında suc duyurusunda bulundum. Kızıma koruma kararı cıkarttırdı. Ancak kuzumu koruyan benim. Ancak bu koruma kararına rağmen tehditler devam ediyor."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kayınvalidesini reddeden gelini, kocası zorla hamile bıraktı