Yuzakı dergisinin 175. sayısı cıktı. Yuzakı dergisinin Eylul 2019 sayısı “«Tasavvuf Rûhuyla Mezcolmuş Anadolu Dervişinin Ruhu” kapak başlığıyla yayınlandı.
“«Tasavvuf Rûhuyla Mezcolmuş Anadolu Dervişinin Ruhu” kapak başlığıyla cıkan Yuzakı dergisinin 175. sayısı şu şekilde takdim edildi.
Biz kime benzeriz?
Tabiî ki cedlerimize, oyle değil mi?
Sosyal verÂsette işler, genetik ilmindeki gibi otomatik yurumuyor.
MÂzîye bakıyor hayran oluyoruz, fakat istikbÂle bakıp mucrim gibi titriyoruz. Cunku birtakım curumlerin ceremesini elbette mucrimler ceker.
Hangi curum? MÂzîmizi şanlı, ecdÂdımızı ihtişamlı yapan değerler silsilesini terk etme sucu elbette. O kıymetli değerleri bırakıp; felsefelerin, cereyanların ortasına attık kendimizi ve şimdi soyguna uğramış bir zavallı yolcu gibi titriyoruz.
ANADOLU DERVİŞİNİN RUHU
Biz kendimize benzemeliyiz. Biz ceddimizi ceddimiz yapan rûha burunursek, kendimize benzer ve kendimize geliriz:
Tasavvuf Rûhuyla Mezcolmuş,
Anadolu Dervişinin Rûhu
Cunku;
“Toplumlar, kutuphÂnelerin tozlu raflarında kalmış kara kaplı felsefe kitaplarının uzerine abanmış bilgiclerin rûhuyla selÂmete kavuşamaz.
İnsanlığı hakikî saÂdet ve selÂmete cıkaracak olan, Kur’Ân ve Sunnet kulturuyle yoğrulup tasavvufî hikmetlerle kemÂle ermiş olan dervişlerin rûhudur.”
İKİ CENAHIN RUHU HER ŞEYDE ZIT
Unutmamalı ki bu iki cenÂhın rûhu her şeyde zıt…
Biri edep diyor, diğeri cılgınlık.
Biri hay diyor, diğeri kustahlık.
Biri nefsi kontrol et diyor, diğeri nefse ozgurluk nÂraları atıyor.
Eğitim dunyamız, hangisini esas alacak?
Bizi bize benzemez hÂle getiren eğitim dunyası… Bu curumden ne zaman vazgececek? İkbÂlimize kara zulmetler cokunce mi?
BİZİ DİRİLTECEK VE YAŞATACAK RUH
Genel Yayın Yonetmenimiz M. Ali Eşmeli; bizi diriltecek ve yaşatacak rûhu tarif etti: Bize elest bezminde uflenen ilÂhî ruh ve Hazret-i Peygamber’in kalbine vahyedilen ruh olan Kur’Ân-ı Kerim…
Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi; «Anadolu Dervişinin Gonul Dunyası»nı, kitap capında bir calışmadan hulÂsa ettiği makalesiyle mecmûamızda. «Kur’Ânî TÂlimatlar»da da bir başka edep var:
«TevÂzu ve Hiclik…»
Dosyamızda; aile, kadın-erkek munasebetleri ve tesettur cercevesinde hay ve utanma duy-gusunun yaşadığı zemin kayması ele alınmakta.
Sokakları cirkinleştiren hayÂsız akınlar ve arsız cereyanlar nereden esiyor? Neden esiyor?
İnsanımız neden;
“Burnunu gostermekten utanan sut ninelerimiz”e değil de, Sodom Gomore’den Pompei’den kalmış dokuntulere benzer oldu?
Zaman; eğitim icin yıl başı… Aynı zamanda hicrî sene başı…
Zaman tefekkur, teşhis ve tedavi zamanı…
Baştaki suÂle cevap:
Ten elbette rûha benzeyecek. Kimin rûhu olacak o ruh, ona biz karar vereceğiz!..
Rabbimiz’in uflediği ruh mu?
Şiirler, nukteler, hÂtıralar, nasihatler, tarihî iktibaslar ve hatt tÂziyeler, hep o rûha cağırıyor. O rûhu cağırıyor.
Anadolu dervişinin rûhunu…
Ayrıntılı bilgi www.yuzaki.com’da…
DERVİŞ MURŞİDİN RENGİNE BOYANMALI

[h=3]İLGİNİZİ CEKEBİLİR[/h]BİZİM EN BUYUK ZENGİNLİĞİMİZGENC’İN 100. SAYISINDA NELER VAR?YUZAKI DERGİSİNİN HAZİRAN 2019 SAYISI CIKTIBEN DEMEYENE YOL ACILMAZİŞLEDİĞİMİZ GUNAHLAR ALNIMIZDA YAZSAYDI NE OLURDU?İCİ BİZE DONUK KİTAP ‘HİKEMİYÂT’GENC DERGİ, YENİ SAYISIYLA OKUYUCULARININ KARŞISINDA