İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son gunlerin bir numaralı gundem maddelerinden biri olan Kanal İstanbul'la ilgili duzenlediği basın toplantısında carpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Basın toplantısının sonunda soz alan gazetecilerden biri İmamoğlu'na "Muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" şeklinde bir soru yoneltti.
[h=3]"KALİFORNİYA'DAKİ BİR PROJEYİ ELEŞTİRMİYORUM"[/h] İmamoğlu, salondaki atmosferi bir anda değiştiren bu soruya "Soylediğiniz hicbir tanımla alakam yok. İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanıyım. Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum. Acıklamalarımı akıl ve bilimle yaptım. Kanal İstanbul'u istiyorum diyen de cıkabilir. Siyaseten istiyorum diyenle, Ekrem istemiyor diye istiyorum diyenle ayrışırım" şeklinde yanıt verdi.
İmamoğlu'nun bu sozleri salondakiler tarafından uzun sure alkışlandı.

Son dakika: İmamoğlu, Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğinin gerekcelerini sıraladı [h=4]Haber Videosu[/h]: İmamoğlu'ndan "Muhalefet parti lideri gibi davranıyorsunuz" diyen muhabire bomba yanıt