İstanbul'da mevsim normallerinin ustunde seyreden hava sıcaklığı grip hastalığında artışa neden oldu, hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluştu. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ozgur Cevim, "Ben de hastayım, butun sağlık personelleri hasta" dedi.
İstanbul'da son gunlerde hastanelerin acil servislerinde akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Bircok kişi, grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelere başvuruyor. Dun gece Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki yoğunluk kameralara yansıdı.
[h=3]"BUTUN SAĞLIK PERSONELİ HASTA"[/h] Yoğunlukla ilgili değerlendirmede bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ozgur Cevim, "Aralık ayındayız ama hava 19 derece. Kısa kollu tişortlerle dolaşıyoruz . Ama akşam ustune doğru hava soğumaya başlıyor. Butun uşutme durumları burada başlıyor. Kişi terliyor gunduzden, uzerini değiştiremediği icin akşam ustu o terle uşutmeye başlıyor ve akşamına hasta olmaya başlıyor. Nasıl korunacağız? Pamuklu kıyafet giymemiz lazım, terlediğimiz zaman kendimizi korumamız gerekiyor ya da mumkunse uzerimizi değiştirmemiz gerekiyor" dedi. Ozgur Cevim, 'Aslında İstanbul'da 6-8 saat lodosta herkesin başı ağrır, baca tuter, komur sobasından zehirlenmeler olur. Lodosta bunlar beklediğimiz şeyler. Ama uzun surmesi bizim ayarımızı biraz bozdu. 3 gun surdu, uyanıyoruz 18 derece, ertesi gun sanki Eylul ayındaymışız gibi. Bunun uzun surmesinden kaynaklanıyor. Evde doğal gazı yaksak mı? Bir acıyoruz, biz kapatıyoruz. Ben de hastayım, butun sağlık personelleri hasta" şeklinde konuştu.
Acil Tıp Uzmanı Dr. Ozgur Cevim [h=3]"LODOSUN ARALIKSIZ UZUN SURMESİNDEN KAYNAKLANIYOR"[/h] Cevim, "Mevsim etkilerine gore beklediğimiz sayılar var. Ama son 2-3 gunde suren lodosa bağlı insanlarda baş ağrısı, halsizlik şikayetlerinin olması sayıyı artırdı. Bu da lodosun aralıksız uzun surmesinden kaynaklanıyor. Biz bu duruma zaten hazırlıklıydık, mevsimsel gribin ozelliklerini taşıyan hastalara zaten gereken yapılıyor. Vatandaşlarımıza şunları onerebilirim; eğer eşlik eden bir hastalıkları yoksa, risk grubunda değilseniz, her gun ilac kullanmıyorlarsa, tansiyon hastalıkları yoksa, kanser, şeker hastası değillerse, 65 yaşın altındaysalar grip olduklarında yani kuru oksuruk, baş ağrısı, halsizlik, burun akıntısı gibi semptomlarla karşılaştıklarında normalde yapılması gereken şey evde istirahat. 3 gun evde istirahat etmeleri gerekir ve bol sıvı almaları gerekir. Ateşleri yukselirse sadece ateş duşurucu oneriyoruz. Herhangi bir antibiyotik kullanmadan rehabilite edilebilir. Ama bunlardan bir tanesi varsa bizim polikliniklerimize başvurmaları gerekir" diye konuştu.
[h=3]"25 GUNDUR KURTULAMIYORUM"[/h] Hastaneye gelen Ahmet Huseyinoğlu, 'Perişana vaziyetteyiz, grip oldum 25 gundur kurtaramıyorum kendimi" dedi.
Lutfullah Gokcen ise 'Grip olayı cok var maalesef, ben bile gribim" diye konuştu. Didem Bozkurt ise hastane cıkışında, 'Bu sene cok grip oldum ben, hic olmam aslında. Baya bir grip salgını var. Her halde kar yağmıyor, hava da cok sıcak" şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İstanbul'da grip salgını! Acil servisler doldu taştı; sağlık personeli bile hasta
İstanbul'da grip salgını! Acil servisler doldu taştı; sağlık personeli bile hasta
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul'da grip salgını! Acil servisler doldu taştı; sağlık personeli bile hasta