Ordu'da, Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi 3'uncu sınıf oğrencisi Ceren Ozdemir'i (20), evinin bulunduğu binanın girişinde bıcaklayarak olduren, yakalandıktan sonra tutuklanan Ozgur Arduc, dunku mahkeme kararının ardından, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti icin Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan testlerde katil Ozgur Arduc'un akıl sağlığı yerinde cıktı.
Ordu'nun Altınordu ilcesinde universite oğrencisi Ceren Ozdemir'i oldurduğu gerekcesiyle "canavarca hisle kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Ozgur Arduc'un, sevk edildiği Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki işlemleri tamamlandı.
[h=3]AKIL HASTASI OLDUĞUNU BEYAN ETMİŞTİ[/h] Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın dun yapılan ilk duruşmasında Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hakim karşısına cıkan cinayet sanığı Arduc'un, ifadesi sırasında akıl hastası olduğunu beyan etmesi uzerine, akıl sağlığının tespit edilmesine karar verildi.
Sanık, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti icin Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.
[h=3]İFADESİNDE "TECAVUZE UĞRADIM" DEMİŞTİ[/h] Ceren Ozdemir'in katil zanlısı Ozgur Arduc, ilk duruşmada SEGBİS sistemi uzerinden verdiği ifadesinde Ceren'i iki defa bıcakladığını soyledi. Ozgur Arduc'un ilk ifadeleri şoyle:
"Cocukluğumda 2 kez tecavuze uğradım. Ondan sonra insanlara her turlu kotuluğu yapmak istedim. İnsanlardan nefret ettim. Her kotuluğu yaptım. Kedi kopek oldurduk. Benim akli dengem yerinde değil. 2 dakika iyi oluyorum 19 dakika kotu oluyorum. Ceren'i bir anda gozume kestirdim. Evinin onune kadar takip ettim ve bir anda bıcaklamaya başladım. Ceren'i iki defa bıcakladım."
[h=3]RAPORDA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE CIKTI[/h] Balerin Ceren Ozdemir'i vahşice olduren Ozgur Arduc'un yapılan tetkikler sonucunda akıl sağlığının yerinde olduğu saptandı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi 3. sınıf oğrencisi Ceren Ozdemir, 3 Aralık'ta Altınordu ilcesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıcaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı olarak gozaltına alınan Ozgur Arduc tutuklanmıştı.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Arduc hakkında Ozdemir'i oldurmesi sebebiyle "canavarca hisle kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapisle, polis memurlarını bıcakla yaralaması sebebiyle de iki kez "kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle oldurmeye teşebbus" sucundan cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde iki kamu davası acılmıştı.
Son dakika: Ceren Ozdemir'in katili Ozgur Arduc hakim karşısında: Cocukluğumda 2 kez tecavuze uğradım Ceren Ozdemir'i olduren Ozgur Arduc: Pişman değilim, zevk duydum Ceren Ozdemir'i olduren Ozgur Arduc'un babası da cinayet işlemiş [h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Ceren'in katili Ozgur Arduc'un test sonucu acıklandı: Akıl sağlığı yerinde
Son dakika: Ceren'in katili Ozgur Arduc'un test sonucu acıklandı: Akıl sağlığı yerind
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: Ceren'in katili Ozgur Arduc'un test sonucu acıklandı: Akıl sağlığı yerind