HBO'nun mini dizisi Chernobyl'in acılış sahnelerinden birinde, Vasily Ignatenko adlı bir itfaiyeci, Cernobil Nukleer Santrali'ne yangını sondurmek icin cağrıldı. Hamile olan eşi Lyudmilla, evin penceresinden gorulen alevlerden endişe duysa da Vasily, sorunun cabucak cozuleceğini soyluyordu.
Vasily, kazadan 14 gun sonra şiddetli radyasyon zehirlenmesinden oldu ve bu, serinin doğru şekilde tasvir ettiği bir trajedi. Gercek hayatta hala Ukrayna'da yaşayan Lyudmilla, dizinin yayınlanmasından bu yana ilk kez BBC'ye konuştu. Lyudmilla, dizinin ardından gazetecilerin peşine takılması nedeniyle Kiev'den daha uzak bir bolgeye taşınması gerektiğini acıkladı.
Lyudmilla, bu gazetecilerin bir kısmının bebeğini oldurduğunu iddia ettiğini soyledi. Lyudmilla'nın hikayesi, HBO dizisinin yayınlanmasından sonra bazı tartışmalara neden oldu. Cunku Vasily'in radyoloğuna, radyasyon zehirlenmesi nedeniyle hastaneye getirildikten sonra kocasını gormek icin yalvardı. Ancak doktora hamile olduğunu soylemedi ve hatta yalan soyleyerek sadece iki cocuğu olduğunu soyledi.

İki ay sonra Lyudmilla, radyasyona maruz kalmasına bağlı olarak konjenital kalp malformasyonları ve karaciğer sirozu nedeniyle bebeğini kaybetti. Bu nedenle bebeğini oldurmekle itham edilen Lyudmilla, "Bana o sırada hamile olduğumu bildiğim halde neden kocamın yanında olduğumu soruyorlardı. Ama soyleyin bana, onu nasıl bırakabilirdim? Bebeğimin icimde guvende olduğunu duşundum. O zaman radyasyon hakkında hicbir şey bilmiyorduk." dedi.
Lyudmilla ayrıca Chernobyl yapımcılarının diziyi cektikten sonra sohbet etmek icin kendisine ulaştığını ve 3.000 dolar teklif ettiklerini belirterek, "Ona kimse durup dururken para odemez dedim ve telefonu kapattım” dedi. Ayrıca ABD ve Rusya arasındaki askeri gerilimler goz onune alındığında, cağrının Rusya'dan gelmesinden endişe ettiğini de sozlerine ekledi. Sonunda, Lyudmilla, HBO'ya hikayesini kullanma izin vermediğini soyledi. Lyudmilla kocasının olumunun ardından hic evlenmedi ve şu anda 20'li yaşlarında bir oğlu var.