Kutahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında vatani gorevini yapan 74 asker, akşam yemeği sonrası rahatsızlandı.
[h=3]GIDA ZEHİRLENMESİNDEN ŞUPHELENİLİYOR[/h] Edinilen bilgiye gore, Kutahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti olan askerler askeri ambulanslarla Sağlık Bilimleri Universitesi Evliya Celebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek ve ana binasının acil servisine getirildi. 74 asker hastanede tedaviye alındı.
Kutahya Tarım ve Orman İl Mudurluğu gorevlileri, Kutahya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla askerlerin yemeğinden numune alarak inceleme başlattı. Yedikleri yemekten zehirlendikleri değerlendirilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
[h=3]VALİLİKTEN ACIKLAMA[/h] Kutahya Valiliğinden yapılan yazılı acıklamada, Kutahya Sağlık Bilimleri Universitesi (KSBU) Evliya Celebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine akşam saatlerinden itibaren Kutahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerden 74 askerin bulantı, kusma, halsizlik ve ishal şikayetleri ile muracaat ettiği belirtildi.
Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edilen acıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Muracaat edenlerden 65 asker ayakta tedavi edilmiş, 9 asker ise yatarak muşahede altına alınmış olup klinik durumları iyidir. Kutahya Sağlık Mudurluğu ve Kutahya Tarım ve Orman İl Mudurluğu tarafından gıda, su ve vakalardan gerekli klinik ornekler alınmış ve ilgili laboratuvarlara gonderilmiştir."
Acıklamada, Kutahya Sağlık Mudurluğu ve ilgili kurumlar tarafından yerinde gerekli tedbirlerin alındığı, konunun hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yemekten sonra rahatsızlanan 74 asker hastaneye kaldırıldı