Siyaset arenasında hareketli gunlerin yaşandığı şu donemde GENAR Araştırma Şirketi Yonetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, dikkat ceken bir analize imza attı.
[h=3]"1-2 PUAN OY ALABİLİRLER"[/h] Siyasi ve sosyolojik ortamın yeni partiler icin uygun olmadığını belirten GENAR Araştırma Şirketi Yonetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, "Turkiye'deki ana muhalefet partileri bu cerceve dışında bir soylem oluşturmadılar; Erdoğan'dan kurtulmak. Uc aşağı beş yukarı AK Parti ic muhalefeti de Turkiye'deki ana muhalefeti kopyaladı. Vatandaş kendi geleceğini oylar. Kimse liderlerin kaşına gozune hayran değil. Şuan bakıldığında ben Turkiye'de siyasetin makas değiştirecek boyutta olduğunu zannetmiyorum. 1-2 puan oy alabilir" dedi.
GENAR Araştırma Şirketi Yonetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş [h=3]"HDP'NİN OYU 10 YILDIR HİC DEĞİŞMEDİ"[/h] Yapmış oldukları araştırmaların sonuclarına değinen Aktaş, "Turkiye'nin en buyuk partisi AK Parti yuzde 40 bandında bir oyu var. Cok araştırma firması yayınladı ama GENAR'ın araştırma sonuclar var elimizde. İki partinin toplamı Cumhurbaşkanlığı secimindeki oyu koruyor. CHP yuzde 26 bizde. HDP'nin oyu 10 yıldır hic değişmedi 11-12 civarında. İYİ Parti'nin 7-8 puanlık bir oyu var. Yeni kurulan parti nereden alacak? Şoyle ki ittifak oncesinde, oy puanı 50 iken AK Parti icerisinde yuzde 8'lik esnek oy tabanı vardı. Şartlara bakan, ekonomiye bakan, zaman zaman sağ secmenin liberal kesimi hareket ediyordu. Bugun baktığınız zaman bir parti 15 yıl sonra iktidar olmayı iddia edebilir. Ama bugunden yarına kadar iktidar olma ruyası yok, hicbir parti icin bu fırsat gozukmuyor" ifadelerini kullandı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Unlu anketciden dikkat ceken analiz! Davutoğlu ve Babacan'ın alacağı oy oranına ilişkin rakam verdi
Unlu anketciden dikkat ceken analiz! Davutoğlu ve Babacan'ın alacağı oy oranına ilişk
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Unlu anketciden dikkat ceken analiz! Davutoğlu ve Babacan'ın alacağı oy oranına ilişk