Eski CHP milletvekili Sinan Aygun ile Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve ruşvet iddiasıyla ilgili Sinan Aygun, basın toplantısı duzenledi.
[h=3]"FETO'CULUKLE SUCLANACAK SON İNSANIM"[/h] FETO'culukle suclanacak son insan olduğunu iddia eden Sinan Aygun, "Savcılığa suc duyurusunda bulunuyorum, o da bana FETO'cu diyor. Turkiye tarihinde FETO'culukle suclanacak son insan benim. Arkada benim cezaevine giriş-cıkış resimlerim var. Alcak FETO mensuplarının hakkımdaki iddianamesi var. Beraat kararım daha yeni kesinleşti. Bana 11 sene cektiren bir orgut... Ben FETO'cuymuşum. Arsanın yuzde 50'sine el koysunlar diyor. Arsanın yuzde 50'si benim değil zaten. Beni FETO'ye nasıl bağlamaya calışıyor. Bunlar bana dava actılar. Ortaklarım beni mahkemeye verdiler. Bilirkişiye gidildi. Buranın metrekaresi 5700 lira denildi. Bu arsanın 136 metresini aldım, parayı Vakıflar Bankası'na yatırdım. Geri kalan 340 metreyi Mehmet Akyuz'den aldım, parayı Vakıflar Bankası'na yatırdım" şeklinde konuştu.
[h=3]"1 LİRA PARA YOLLAMADIM"[/h] Yurt dışına para kacırdığı iddialarına da cevap veren Aygun, "İddia edildiği gibi... Para FETO'culere verildi, para yurt dışına kacırıldı... Hayatımın hicbir devresinde yurt dışına 1 lira para yollamadım. Acaba yurt dışında veya Londra'da kimin evi var? Kimlerin neleri var?" dedi.
[h=3]"ANKARA'YI KOTU GUNLER BEKLİYOR"[/h] Aygun rant tartışmaları hakkında, "Benim 25 bin metrekare inşaat yapmam gerekirken 120 bin metrekare inşaat yapmışım ve rant sağlamışım. Bunun değeri de 950 milyon TL'ymiş. Bu adam Ankara'yı yonetecek. Acaba belediyeyi yanlış bir işe mi sokacak yine? Burasını 550 milyona gelsin benden alsın. Cok hayırsever. Bu inşaat 120 bin metrekare doğru. Eksi 7 kat yerin dibine girdik biz. Yerin 7 kat altındaki otopark olan yeri rant olarak soyluyorlar. Burada sırf 40 bin metrekare rant dediği yer otopark. Bin kusur arac alıyor. Kanun her daireye otopark yeri ayır diyor, ben en az 2.5-3 otopark yeri ayırdım. Bu rant olan yerde, yangın merdivenleri, cop atık ayrıştırma, hava ve tesisat bacaları var. Teraslar var. Kazan dairesi var, arıtma tesisi var. Trafolar var burada. 84 bin metrenin 40 bin metresi, artı 4 bin metresi tek bir alan. Geri kalan da bahceler, teraslar, depolar falan filan. Buraya 25 bin metrekare inşaat yapılamazdı. Adamın teknik bilgisi olmadığı icin otoparkı da satacağımı zannediyor. Kazan dairesi de satıyor diyor. Rakamı cıkartıyor. Ben bundan sonra belediyeden iskan alamam. Boyle zihniyet ile bakan bir insan. Benim inşaatımda satılabilir alan 26 bin metrekare. Kazan dairesini mi, otoparkı mı satacağım ben? Ankara'yı cok kotu gunler bekliyor ben size soyleyeyim. Mansur Yavaş'a oy veren biri olarak soyluyorum bunları. Eskişehir yolu uzerinde olan hangi AVM, iş yeri, kamu kurumunun arkadan girişi var" şeklinde konuştu.
[h=3]RUŞVET İDDİASI[/h] "Ben kuleleri bitirince, burası bittiğinde Allah rızası icin babamın hayrına bir okul yapmaya niyet ettim. Ankara Valiliği'ne muracaat ettim. 16 Mart 2017'de protokolde valinin imzası var. Belediye yapma diyor, mahkeme yapma diyor, yapamadım. Okul orada yapamadım. Okulun mevzusu bu. Mansur Yavaş diyor ki; 'Biz 25 milyonu okul icin istedik.' Cahil adam, 25 milyon okul bedelini sen nereden buldun ya. Programın başında 1 milyonluk okul yapıyorlar diyor. 1 milyon da yanlış 25 milyon da yanlış. Başkan doğrusu ne bunun? Bu okulun maliyeti 6.5-7 milyon liradır. 25 milyon nereden cıktı? Benden okul pazarlığı yapmaya geldiyseniz ki, oyle bir şey de yok"
[h=3]"AĞABEY NE VERECEKSİN?"[/h] Sinan Aygun belediyeye cağrılarak kendisinden ruşvet istendiğini iddia ederek, "Beni belediyeye cağırdılar. Grup odasına girdik, 8 meclis uyesi 'ağabey ne vereceksin?' dediler. Dedim ki sizde hic mi korku yok. Burası dinleniyordur, benimle bu konuyu nasıl konuşuyorsunuz. Bu konuşma yapılıyor. Bana boyle bir teklifle gelmeyin diyorum. Burayı dinliyorlardır, CHP'nin grup odası burası, yuzlerine de dedim. Ne kadar cesaretli adamlarsınız dedim" ifadelerini kullandı.
Son dakika: Mansur Yavaş, Sinan Aygun hakkında suc duyurusunda bulundu [h=4]Haber Videosu[/h]: Sinan Aygun: Beni belediyeye cağırıp "Ağabey ne vereceksin?" dediler
Sinan Aygun: Beni belediyeye cağırıp 'Ağabey ne vereceksin?' dediler
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sinan Aygun: Beni belediyeye cağırıp 'Ağabey ne vereceksin?' dediler