CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu, Ankara'da CHP muhabirleri ile buluştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi icin "Benden 20 milletvekili isteseler veririm" sozlerin değerlendiren CHP Genel Başkanı"Milletvekili vereceğiz diye bir duşunce icin şu an cok erken. İyi Parti'ye milletvekili verirken biz demokraside tıkanan noktayı inisiyatifimizle aştık. Umarız bir daha olmaz" dedi.
[h=3]"KESİNLİKLE PARASINI VERMEYECEĞİZ"[/h] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Kılıcdaroğlu, projeyi ustlenmeye hazırlanan muteahhitleri uyardı.
Erdoğan, "Birileri kalkıp da oyle kopru gibi yol gibi garantileri alıp 'Ben Kanal İstanbul'u yapacağım, buradan garantiler aldım, ileride de haklarımı ararım' demesin. Bu işe soyunacak olanları uyarıyorum iktidara geldiğimizde kesinlikle parasını vermeyeceğiz. Devletin devamlılığı Turkiye'nin cıkarları uzerine esastır. Turkiye'nin cıkarlarını peşkeş cekmek' diye devamlılık olur mu?" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ABD YAPTIRIMLARI ERDOĞAN'IN EKMEĞİNE YAĞ SURER"[/h] Trump'ın imzaladığı yaptırım tasarısını da değerlendiren Kemal Kılıcdaroğlu, yaptırımların 82 milyonun cezalandırılması anlamına geldiğini belirterek "O acıdan doğru bulmuyoruz" dedi. Dışişleri Bakanlığı'nın devre dışı bırakıldığını kaydeden CHP lideri, yaptırımlar icin, "Bu sadece Erdoğan'ın ekmeğine yağ surer. 'Amerikalılar bize yaptırım uyguladılar, o nedenle ekonomik kriz cıktı. Biz işsizlere tam cozum bulacakken Amerikalılar yaptırım uyguladılar, işsizlik yine patladı.' Bunu soyleyecekler adım gibi biliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'hulya'sına karşı cıkan CHP: İktidara gelince Kanal İstanbul'u odemeyeceğiz [h=4]Haber Videosu[/h]: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu: Yeni partilere milletvekili vereceğiz demek icin cok erken