ABD Ulusal Otoyol Trafik Guvenliği İdaresi (NHTSA), Japon şirketi Takata'nın urettiği hava yastıklarında tespit edilen imalat hatası sonrası, soz konusu urunlerin kullanıldığı araclarını geri cağırmayan otomotiv ureticileri hakkında soruşturma başlattı.
Kurum tarafından yapılan yazılı acıklamada, hatalı hava yastıklarının bulunduğu modellerle ilgili geri cağırma işlemi yapmayan Audi, Toyota, Honda ve Mitsubishi firmaları hakkında Takata hava yastıklarının kullanıldığı modellerdeki gerekli duzeltmelerin yapılmaması nedeniyle soruşturma acıldığı duyuruldu.
[h=3]DETAYLI RAPOR İSTENDİ[/h] İflas eden uretici firmanın hangi model aracların ve hangi yıllarda uretilen aracların hatadan etkilendiği konusunda detaylı bilgi vermediğine dikkati ceken acıklamada, ureticilerden hangi aracların geri cağrılması gerektiğine dair detaylı rapor hazırlamaları istendi.
Kurum, otomotiv ureticilerine 17 Aralık'a kadar sure tanıdı.
[h=3]URETİM HATASI TESPİT EDİLDİ[/h] Takata urunlerinde, kaza anında hava yastığını şişiren metal gaz tenekesinin patlamasına ve yolcunun yuzune şarapnel şeklinde sacılmasına yol acan bir uretim hatası tespit edilmişti.
Hava yastığının kaza anında şişmesi icin kucuk bir patlama yaratan amonyum nitrat maddesinin yuksek basınc ve nem koşullarında yanıcılığının artması nedeniyle icinde bulunduğu gaz tenekesini patlattığı anlaşılmıştı.
[h=3]BMW 116 BİN ARACINI GERİ CAĞIRMIŞTI[/h] Hava yastığındaki uretim hatası, Avustralya'da BMW 3 Serisi binek otomobil kullanan surucunun olume yol acmıştı.
BMW, hatalı hava yastıklarının bulunduğu 116 bin aracı geri cağırmıştı.
[h=3]70 MİLYON ARAC GERİ CAĞRILMA SURECİNDE[/h] Hatalı hava yastıkları nedeniyle dunya genelinde 19 otomotiv ureticisi, toplam 70 milyon aracı geri cağırmaya hazırlanıyor.
Takata'nın 1995-2000 yıllarında urettiği hava yastıklarının toplam 100 milyon aracta bulunduğu tahmin ediliyor.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: ABD'de otomotiv ureticilerine hatalı hava yastığı nedeniyle soruşturma acıldı
ABD'de otomotiv ureticilerine hatalı hava yastığı nedeniyle soruşturma acıldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ABD'de otomotiv ureticilerine hatalı hava yastığı nedeniyle soruşturma acıldı