Eski CHP milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygun'un Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 8 belediye meclis uyesi hakkında dava acmasına ilişkin belediyeden acıklama yapıldı. Belediyeden yapılan acıklamada "Haksız menfaat ve imar rantı hırsıyla başlatılan bu algı operasyonuna rağmen mahkeme kararını uygulayarak bize emanet edilen yetim hakkını korumakta tereddut etmeyeceğiz" denildi.
Belediyenin acıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
"Bugun basında yer alan 'Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı ve bazı Meclis uyeleri hakkında Sinan Aygun tarafından suc duyurusunda bulunulmuştur' haberleri nedeniyle aşağıdaki acıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.
Habere konu suc duyurusunda Ankara Buyukşehir Belediyesi'nin Ankara Bolge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin 11.04.2019 tarih ve 2019/385 sayılı kararının gereğinin Ankara Buyukşehir Belediyesince yerine getirilmesine yonelik hareket etmesi bir suc olarak gosterilmek istenmektedir. Anılan kararla, Mimarlar Odası tarafından Togo Kulelerinde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016 yılındaki imar değişikliği iptal edilmiştir. Kararda ozetle Togo Kulelerine sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve ust olcekli plan hukumlerine aykırı olduğu tespit edilmiş ve soz konusu imar değişikliği bu nedenlerle iptal edilmiştir.
[h=3]"MAHKEME KARARININ YERİNE GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR"[/h] Ankara Buyukşehir Belediyesi'nin mahkeme kararını yerine getirmek dışında bir yetkisi yoktur. Gerek Anayasamız ve kanunlar gerekse de kamu yararı soz konusu mahkeme kararının yerine getirilmesi gerekmektedir. Haksız menfaat ve imar rantı hırsıyla başlatılan bu algı operasyonuna rağmen mahkeme kararını uygulayarak bize emanet edilen yetim hakkını korumakta tereddut etmeyeceğiz.
Mahkeme kararına konu imar artışı Milliyetci Hareket Partisi Grubu tarafından 13.06.2019, 07.10.2019 ve 09.12.2019 tarihinde verilen onergelerle Belediye Meclisinde gundeme getirilmiştir. Kamuoyunun cok iyi bildiği 'FETO'ye parsel parsel satış' konusunun bir orneği olduğu iddia edilen Togo Kuleleri'ndeki imar rantının durdurulması ile ilgili Milliyetci Hareket Partisinin 13.06.2019 tarihinde verdiği onergede FETO bağlantısı konusunda MASAK'ın bilgilendirilmesi hakkında soru sorulmuştur.
[h=3]"AK PARTİ VE MHP GRUBUNU BANA BIRAKIN"[/h] Bu konunun tam da gectiğimiz hafta Melih Gokcek donemine ilişkin 'FETO'ye parsel parsel satışlarla ilgili' imar değişikliklerinin Ankara Buyukşehir Belediye Meclisi'nce incelenmesi kararının alınmasının hemen ardından gercekleşmesi organize bir algı operasyonun başlatıldığının en net kanıtıdır. Zaten soz konusu imar değişikliğini sağlayan Belediye Meclis Kararının 15 Temmuz 2016 tarihinde; yani hain darbe girişiminin gunduzunde alınmış olması, bu operasyonun arkasında hangi gucun olduğunu belgelemektedir. Belediye Meclisi'ndeki araştırma sonucunda FETO ile olan bağlantılarının ortaya cıkacak olmasından endişe eden odakların yavuz hırsız rolune soyunması, bu mucadeledeki kararlılığımızı engelleyemeyecektir.
Şu hususun da kamuoyunun bilgisine sunulması gerekmektedir: Sinan Aygun, ısrarla irtibata gecmek istediği bazı CHP'li Belediye Meclis uyelerine 'Siz bu kararı istinafa goturun, AK Parti ve MHP Grubunu bana bırakın, ben onları hallederim" ifadelerini bircok şahidin onunde kullanmıştır.
[h=3]"İFTİRALARA MAHKEME YOLUYLA CEVAP VERİLECEKTİR"[/h] Mahkeme kararının gecmiş donemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon TL civarında haksız menfaat elde eden Sinan Aygun'un, Belediyemizi mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi nedeniyle suclayarak attığı iftiralara karşı yine mahkeme yoluyla cevap verilecektir.
Tuyu bitmemiş yetimin malını korumak ve haksız kazanclara engel olmak asli gorevimizdir. Ankara'yı FETO'ye parsel parsel peşkeş cekenlere, onların işbirlikcilerine ve yargı kararlarını iftirayla bastırma hırsı gudenlere karşı asla geri adım atılmayacaktır."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Ankara'da mahkeme kararıyla imar planı iptal edilen ve inşaatı muhurlenen TOGO ikiz kulelerinin imar planını yaptıran ve inşaat ruhsatını alan iş insanı Sinan Aygun, Mansur Yavaş, 8 belediye meclis uyesi ve avukatlar hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda bulundu.
Aygun, "Yavaş ile ekibinin TMMOB Mimarlar Odası'na acılan davayı ancak kendilerine 25 milyon TL para verilirse bir ust mahkemeye taşıyacaklarını, aksi halde inşaatını yıkacakları" tehdidi ile karşılaştığını iddia etti. Aygun'un suc duyurusunda soz konusu isimler hakkında 'irtikap sucundan soruşturma ve cezalandırılma' talep edildi.
CHP'li isimden Mansur Yavaş ve meclis uyeleri hakkında suc duyurusu: 25 milyon lira ruşvet istediler [h=4]Haber Videosu[/h]: Ankara Buyukşehir Belediyesi'nden ruşvet iddialarına yanıt: Yetim hakkını korumakta tereddut etmeyeceğiz
Ankara Buyukşehir Belediyesi'nden ruşvet iddialarına yanıt: Yetim hakkını korumakta t
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ankara Buyukşehir Belediyesi'nden ruşvet iddialarına yanıt: Yetim hakkını korumakta t