Giresun'a bağlı Bulancak Belediyesi'nden yapılan yazılı acıklamada, silahlı ve silahsız drone imalatıyla savunma sanayisine yonelik uretim yapacak firmanın, tahsis edilen 5 donumluk alanda fabrika inşaatına başladığı belirtildi.
Proje ve inşaat ruhsatını 2. OSB Başkan Vekili sıfatıyla Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ın imzaladığı, fabrikanın en kısa zamanda tamamlanarak uretime başlamasının beklendiği ifade edildi.
Acıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yakar, Milli Savunma Bakanlığı'nın izniyle Giresun 2. Organize Sanayi Bolgesi'nde yatırım yapan Drone Tech Savunma Sanayi AŞ'nin ulkenin savunma sanayisine katkının yanında bolge ekonomisine ve istihdamına da buyuk katkı sağlayacağını belirtti.
Yakar, aynı zamanda şu acıklamalarda bulundu: "Faaliyete gecen 7 firmayla şu anki istihdamımız bin 500-2 bin civarındayken, toplamda faaliyete gececek 29 firmamızla istihdam rakamları 5-6 binlerin uzerinde olacaktır. Yine gectiğimiz gunlerde TPM Asansor isimli firmaya yaklaşık 6 donumluk yer tahsisi gercekleştirdik. Bu firmamız da asansor rulmanı alanında yapacağı uretimle farklı bir sektor olarak ceşitliliğimizi artıracak."
[h=2]Milli drone sistemi geliyor[/h]
Ote yandan yakın zamanda Turkiye ’nin ilk milli silahlı drone sistemi Songar'ın Savunma Sanayii Başkanlığına teslimatı icin sozleşmeler imzalandı. Yerlilik oranı yuzde 85 ’i aşan sistem icin bu hafta ‘yerli malı ’ belgesi başvurusunda bulunulacağı da oğrenildi.
Savunma Sanayii Başkanlığı, 4 sistem Silahlı Mini/Mikro İHA ’nın tedarikine yonelik adım atıldığını duyurdu. Acıklamaya gore, 8 adet Silahlı Mini/Mikro İHA, 8 adet suruş ve namlu kamerası, 4 adet Yer Kontrol İstasyonu, yedek malzeme, eğitim ve ilgili yer sistemleri temin edilecek.
Giresun'da Drone Fabrikası Kurulacak
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Giresun'da Drone Fabrikası Kurulacak