Bircok kitapta, oyunda ve filmde teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların işlerinden olduğuna dair hikayelere rastlamıştık. Bu hikayelerde gelişen teknolojiyle ortaya cıkan yapay zekaya sahip robotlar, bir insanın yapabileceği işi daha verimli şekilde yapabilir oluyorlardı.
Aslında boyle bir geleceğin pek de uzak olmadığını soylememiz gerekiyor. Hatta gectiğimiz gunlerde dunyada ilk kez yapay zekalı robotları kullanıcılara sunan ‘iş bulma burosu ’ kuruldu. İsrail merkezli şirket, normalde insanlar tarafından yapılan yorucu işleri ustlenen robotları muşterilerine veriyor.
MusashiAI isimli bu şirket, İsrailli SixAI ve Japon Musashi Seimitsu ’nun ortaklığı sonucunda ortaya cıkmış. Şirketin şu anda muşterilerine sunduğu robotlar yalnızca tamamen otonom forklift ve denetim robotlarından oluşuyor.
Şirketin satış politikası ise robotlarını tamamen muşterilerine satmak yonunde değil. MusashiAI, robotlarını birkac saatliğine satıyor veya yerine getirilen gorev sayısına gore fiyat cıkarıyor. Boylece muşteriler fazla para odemeden yapması gereken işi cabucak halledebiliyor. Aynı zamanda şirket bir robotu birden fazla muşteriye satabiliyor.
İsrailli SixAI şirketinin kurucusu Ran Poliakine, robotların tıpkı insanlar gibi iş yaptıklarını soyledi. Poliakine, robotların otomatikleştirilmediğini, bunun yerine tamamen otonom olduklarını aktardı. Yani şirketin sattığı her robot belirlenen gorevi yapabilmek icin kendi yolunu bağımsız bir şekilde ciziyor.
Ran Poliakine ’nin acıklamalarına gore şirketin amacı, akıllı robotları gercek dunyadaki iş ortamlarına sokabilmek ve farklı cevrelere adapte olmalarını sağlayabilmekti. Bununla birlikte insanlar icin sıkıcı olan işlerin robotlar tarafından halledilebilmesini sağlamaktı.
Ote yandan Japon Musashi Seimitsu, şirketinin CEO ’su ve başkanı Hiroshi Otsuka, amaclarının geleceğe bir adım daha atmak olduğunu vurguladı. Otsuka, gorevlerinin yapay zeka ile Japon uretim teknolojisini birleştirerek dunyayı değiştirmek olduğunu soyledi.
Peki siz gelecekte bu tur teknolojilerin yaygınlaşmasını nasıl karşılıyorsunuz? Belki de Detroit: Become Human geleceği en gercekci şekilde gormeyi başarmıştır. Goruşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.
Dunyanın İlk Robot İŞKUR'u Kuruldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Dunyanın İlk Robot İŞKUR'u Kuruldu