Halkalı Altınşehir'de yaklaşan yeni yıl sebebiyle hindi satışlarında artış başladı. Satıcılar satışlardan memnun. Hindi satıcısı, İbrahim Kısık, "Yılbaşı yaklaşıyor. Hindilerimiz geldi. Biz de satışa başladık. Bu yıl satışlar gecen yıla gore daha iyi. Fiyatlar biraz arttı ama talep cok. Fiyatlar 130 lira ile 240 arası. Gecen sene 100 ile 200 lira arasındaydı. Bizdeki hindiler 6 kilo ile 15 kilo arasında değişiyor. Alıcılar hindinin gagasına, kanat altına bakmalı. Gagaları kırmızı, gozleri cam gibi parlak olmalı. Tuylerine baktığınız zaman simsiyah ve parlak olmalı. Dinc ve diri olması lazım. Koltuk altlarının da sarı olması lazım. Tam yağlanmalı, rengini almalı" dedi.
[h=3]"SON HAFTA SATIŞLAR ARTIYOR"[/h] Mehmet Atsız da satışların son haftada artacağını belirterek, "Şu ana kadar 100 tane sattık. 350-400 tane hindimiz var. İşler yeni yeni acılıyor. Gelip gidiyorlar. Soran, alan, fiyat oğrenen var. Yılın son haftası satışlar artıyor. Yılbaşı icin gelen de normal alan da var. 10 kişilik bir aileye 10-11 kiloluk hindi yeter" diye konuştu.
[h=3]"KANAT ALTLARI SARIYSA DORT DORTLUKTUR"[/h] Korkmaz Kızıldağ ise lezzetli bir hindinin renginden, duruşundan anlaşılabileceğini belirtti. Kızıldağ, "Gecen yıla gore duşuş var. Ama bizim de işimiz bu. Yeni yıl yaklaştığı zaman ekmeğimizin peşine duşuyoruz. Pek yeni yıl icin gelen yok henuz. Gelen 10 muşterinin 2-3 tanesi yeni yıl icin alıyor. Muşteri guzel hindi sec deyince parlaklığına, kilosuna, kanat altındaki sarılığa bakıyoruz. Bir hindinin kanat altları sarıysa o hindi dort dortluktur afiyetle yiyebilirsiniz" dedi.
[h=3]"DIŞARISI COK PAHALI"[/h] Yılbaşı icin hindi almaya gelen muşterilerden Serkan Adım ise, "Yoldan gecerken gordum, merak ettim. Fiyatta da anlaşırsak almayı duşunuyoruz. Yılbaşında sofralarda olmazsa olmaz. Cocuklar hindi istiyorlar artık televizyonda mı gorduler bilmiyorum. Yılbaşı evde olacak dışarısı cok pahalı" şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yeni yıla yaklaşırken hindi satışları başladı! Tanesi 100 ile 240 lira arasında