Bosch, daha cok bir beyaz eşya markası olarak bilinse de, aynı zamanda dunyanın en iyi elektrikli bisiklet ureticilerinden biri. Son donemde giderek buyuyen bu pazara duzenli olarak yeni modeller sunan Alman devi, gelişmiş e-bisiklet motoru ve batarya sistemi ile kullanıcılara bambaşka bir deneyim yaşatıyor.
Stuttgart merkezli şirket, bu kez e-bisiklet suruculerine ozel olarak geliştirdiği akıllı gozlukleri ile karşımıza cıktı. Bosch Smartglasses Light Drive adı verilen gozluk, e-bisiklet suruculerine daha once sahip olmadıkları pek cok imkan sunuyor.
Akıllı gozluk, son donemde pek cok arabada gorduğumuz Head-Up Display (HUD) yani kafa ustu ekran teknolojisi ile geliyor. Bosch ’un paylaştığı tanıtım videosunda, e-bisiklet surucusunun SmartGlasses Light Drive HUD sistemi ile GPS talimatlarını adım adım takip ettiğini goruyoruz. Yonler, e-bisiklet surucusu her donuşe yaklaştığında guncelleniyor.
[h=2]Bosch'un akıllı gozluğu, suruculere haritada hangi yone gideceklerini gosteriyor:[/h]
E-bisiklet surucusu daha sonra bir markete giriyor. HUD'da alışveriş listesini goren surucu, gozluklere iki kez dokunarak listedeki urunleri ekleyip cıkarabiliyor. Sadece 10 gram ağırlığında olan SmartGlasses Light Drive, oldukca ergonomik bir tasarıma sahip.
Bosch ’un akıllı gozluğu, akıllara Google Glass ’ın yaşadığı fiyaskoyu getiriyor. Elbette bu, Alman markanın da Google ile aynı kaderi yaşayacağı anlamına gelmiyor. Bosch yıllardır e-bisiklet ekranları geliştiriyor ve akıllı gozluk de bu surecin nihai evrimi gibi gorunuyor.
Bununla birlikte araba veya e-bisiklet surerken yoldaki tehlikelere karşı daha dikkatli olmak icin kafa ustu ekran gostergelerini yan tarafta tutmak daha doğru bir yontem olabilir. Bosch ’un HUD teknoloji ise surucunun tam merkezinde yer alıyor.
Fakat SmartGlasses Light Drive ’ın henuz geliştirilme aşamasında olan bir akıllı gozluk sistemi olduğunu hatırlatmak fayda var. Ayrıca Alman markanın yayınladığı tanıtım reklamı yalnıca 30 saniye. Yani buradan urune dair derin anlamlar cıkarmak pek de mumkun değil. Onumuzdeki yıl Bosch ’un akıllı gozluğune dair daha detaylı bilgilere ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.
[h=2]Bosch SmartGlasses Light Drive icin paylaşılan tanıtım videosu:[/h]
Bosch, E-Bisikletciler İcin Geliştirdirdiği Futuristik Akıllı Gozluğunu Tanıttı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bosch, E-Bisikletciler İcin Geliştirdirdiği Futuristik Akıllı Gozluğunu Tanıttı