Sabiha Gokcen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek icin kalkış hazırlıkları yapan ucakta "Ben FETO'cuyum ve ucağı patlatacağım" diye bağırarak olay cıkaran Nikar D., cıkarıldığı mahkemece "hava ulaşım araclarını kacırma veya alıkoyma" sucundan tutuklandı.
Bu sabah Sabiha Gokcen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek uzere kalkış hazırlıkları yapan ucakta taşkınlık yaptığı gerekcesi ile gozaltına alınan Nikar D., gozaltı işlemlerinin ardından soruşturmayı yuruten İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.
[h=3]BOMBA DEDİĞİNİ HATIRLAYAMADI[/h] Soruşturmayı yuruten savcıya verdiği ifadede, Kıbrıs'ta universite okuyan oğlunun yanına gitmek icin ucağa bindiğini soyleyen Nikar D., "Merdivenden ucağa adım atar atmaz sıkıştım. Bağırsaklarımda gaz sıkışması meydana geldi. Koltuğuma oturdum, sağımda ve solumda erkekler vardı. Midem de bulandı. Lavaboya gitmem gerektiğini, cok sıkıştığımı gorevlilere soyledim" dedi.
Nikar. D., "Ancak gorevliler ucağın pistte hareket etmeye başladığını, biraz sonra ucuşa gececeğini soyleyerek kalkmama izin vermediler. Tam o sırada arka tarafta kadınların benimle ilgili, 'şu kadına bakın, FETO'cu gibi, ne diye seni ucağa alıyorlar' gibi sozler duydum. O sozleri duyunca iyice sinirlendim. Rahatsızlığımın da etkisiyle kendimden gecmişim. Bombadan bahsettiğimi hatırlamıyorum ancak patlayıcı anlamında soylemedim. Karnım bomba gibi oldu, patlayacağım anlamında soyledim" ifadelerini kullandı.
Mahkemedeki sorgusunda arkadaki yolcuların kendisine sataştığını soyleyen Nikar D., "Onlar bana sataşınca ben de bomba var dedim. Ucakta elimde tuttuğum Kuran-ı Kerim bana ait değildir. Benim yeğenim Malatya savcısıdır, gorevden alındı, yurt dışına cıkış yasağı vardır, bundan etkilendim. Ben goruntulerde FETO'cuyum demedim. Hicbir teror orgutunun uyesi değilim. Sadece arkadaki yolcuların tahrikleri nedeni ile bu olayları yaşadım. 'Ben canlı bombayım, var mısınız' dedim. Bana dokunmamaları icin bu şekilde konuştum" dedi.
Nigar D., "Hava ulaşım araclarını kacırma veya alıkoyma" sucundan tutuklandı.
Kıbrıs ucağında bomba tehdidi ortalığı karıştırdı Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Ucakta "Ben FETO'cuyum, ucağı patlatacağım" diye bağıran kadın tutuklandı
Ucakta 'Ben FETO'cuyum, ucağı patlatacağım' diye bağıran kadın tutuklandı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ucakta 'Ben FETO'cuyum, ucağı patlatacağım' diye bağıran kadın tutuklandı