Antalya'da yaşayan evli ve bir cocuk annesi Dilek Yakar, 20 Mart 1991 tarihinde doğumundan hemen sonra Callı bolgesindeki bir kadın doğum polikliniğine kundak ve eşarba sarılı olarak bırakıldı. Yakar, orada gorevli hemşire tarafından bir aileye evlatlık olarak verildi. Ev hanımı Dilek Yakar, bundan 13 ay once evlatlık verildiğini oğrenince buyuk şok yaşadı. Evlatlık alındığı ailesinden tum detayları oğrenen Yakar, biyolojik ailesini aramaya başladı.
[h=3]HERKES HER ŞEYİ UNUTMUŞ[/h] Bırakıldığı polikliniğe giden Dilek Yakar, oranın kapandığını, o donemki doktorun olduğunu, hemşirenin ise yaşlandığını ve bir şey hatırlamadığını oğrendi. Aramalarına devam eden Dilek Yakar, Kumluca ilcesinde de araştırma yaptı. Aradan gecen 13 aylık surede Yakar, gercek ailesinden bir ize ulaşamadı.
[h=3]"KUMLUCA'DA OLDUKLARINI OĞRENDİM"[/h] 20 Mart 1991 tarihinde, ozel bir poliklinikte dunyaya geldiğini soyleyen Yakar, henuz 2 saatlikken ailesi tarafından, hemşirelere verildiğini anlattı. Evlatlık olduğunu 1 bucuk sene once oğrendiğini kaydeden Yakar, "Cabalarım boşa cıktı. O kadar araştırdım, elim boş dondum. Hicbir bilgiye ulaşamadım. Orada calışan hemşireler aracılığıyla, bugunku aileme verilmişim. Onlar beni buyuttu, 28 yaşıma kadar getirdiler. Gercek ailemin Kumluca'da olduklarını oğrendim. Oraya gittim, araştırma yaptım, hemşirelere sordum. Kime sorduysam hicbir bilgiye ulaşamadım" dedi.
[h=3]"GOZUMUN ONUNDE GUL LEKESİ VAR"[/h] Amacının, biyolojik ailesine ulaşmak olduğunu belirten Dilek Yakar, "Beni dunyaya getiren annemi, babamı arıyorum. En onemlisi kardeşlerim. Kardeşlerim varsa sahip cıkmak istiyorum" diye konuştu. Evlatlık olduğunu oğrendikten sonraki surecin, kendisi icin zor gectiğini soyleyen Yakar, "Aile bildiklerinin aile cıkmaması zor bir durum. Cok yabancı hissediyorsunuz. Araştırdım ama sonuca ulaşamadım. Gercek ailemi bulmak istiyorum. İster kabul etsinler, etmesinler en azından kim olduklarını bileyim. Gozumun onunde gul lekesi var. En belirgin ozelliğim bu. Annem veya babam gorduyse, beni bulabilirler" ifadelerini kullandı.
[h=3]"HERHANGİ BİR MAL, MULK MAKSADIM YOK"[/h] Biyolojik ailesine ve ailesini tanıyanlara seslenen Yakar, sozlerine şoyle devam etti: "Ellerini vicdanlarına koysunlar. Kendi gercek ailem kimse soylesinler. Beni buyuten ailem, 'bilmiyoruz' diyor ama kim biliyorsa acıklasınlar istiyorum. Ben her şeye razıyım. Elimden geleni yapacağım ve bulana kadar uğraşacağım. Emek doğurmak değil, buyutmektir. Ben de bir cocuk yetiştiriyorum. Cok teşekkur ediyorum. Beni buyutmuşler. Allah razı olsun. Daha kotu bir aileye de gidebilirdim. Tabii ki onları kırmayacağım. Ama amacım gercek ailemi bulmak. Bir kapı daha acılsın. Soy bağım, kutuğum kim? Anneme benziyor muyum, babama benziyor muyum? Ben tek cocuk olarak buyudum. En buyuk eksikliğim kardeşim. Anne, baba gittikten sonra kardeş kalıyor. Ben bunları oğrenmek istiyorum. Herhangi bir mal, mulk maksadım yok."
[h=3]"DUZEN BOZMA NİYETİNDE DEĞİLİM"[/h] Biyolojik ailesini bulduktan sonra, onları dinleyeceğinin altını cizen Yakar, "Benim de sorularım olacak. Hicbir şey evladını vermeye değmez ama oturup dinlemek lazım. Eski zaman şartları bunlara uymayabilir. Bir kapım daha acılırsa gidip gormek isterim. Beni goruyorlarsa cıksınlar. Hicbir şeyden korkmasınlar. Bu saatten sonra kimsenin duzenini bozacak değilim. Kabul ederlerse, 28 sene sonra bir kapı daha acılıp anne babaya kavuşmak istiyorum. Beni dunyaya getiren ailemi istiyorum" diye konuştu.
[h=3]"UMUDUMU HİC KAYBETMEDİM"[/h] Belirsizliğinin kendisini kotu bir duruma duşurduğunu dile getiren Yakar, evladı icin her zaman ayakta durduğunu kaydetti. Biyolojik ailesini bulmak icin yaptığı araştırmalarda, yakın cevresinin her zaman kendisine destek verdiğini vurgulayan Yakar, "Onların sayesinde yalnız kalmıyorum. Umudumu hic kaybetmedim. En sonunda cıkmazsa diyecek bir şeyim yok" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 13 ay once evlatlık olduğunu oğrenen kadın, her yerde biyolojik ailesini arıyor