Antalya'da, daha guzel gorunmek icin yuzune estetik yaptıran Songul Uzunoğlu (41), 4 operasyon sonrasında tanınmaz hale geldi. Alt dudağını kaybeden ve ağız ici dokularında curume meydana gelen Uzunoğlu, doktorlarının hatalı uygulama yaptığını one surerek Sağlık Bakanlığı'na şikayetci oldu.
Antalya'da aşcılık yapan 3 cocuk annesi Songul Uzunoğlu, gozaltı torbalarından kurtulmak icin arkadaşlarının tavsiyesi uzerine gecen Şubat ayında Muratpaşa ilcesi Lara turizm bolgesindeki guzellik ve estetik merkezine gitti. Uzunoğlu'na, gobek bolgesinden alınan yağın, yuz bolgesinin dolgusunda kullanılacağı, operasyonun cok kalıcı, ekonomik ve 2 yıl garantili olduğu soylendi. Estetik merkezindeki yetkililerle goruşen ve Mart ayı başında ameliyatının yapılmasını isteyen Uzunoğlu, operasyon icin 5 bin 500 lirayı nakit odedi.
[h=3]DOLGU YOK OLDU[/h] Mart ayında, Uzunoğlu'nun yanaklarına yapılan ve kalıcı olacağı soylenen dolgu, kısa sure sonra yok oldu. Operasyonun başarısız olması nedeniyle Uzunoğlu, Nisan ayında ikinci kez aynı operasyonu oldu. Kadının yuzundeki dolgu işlemi tamamlanmadan, ameliyatı yapan doktorları, "Alt dudağınıza da dolgu yapalım, cok daha iyi gorunur" diye telkinde bulundu.
[h=3]UCUNCU OPERASYON YAPILDI[/h] Alt dudağına yapılacak işlem icin gun sayan Songul Uzunoğlu'na Nisan ayında yapılan ikinci operasyon da sonuc vermedi. Doktorlar, gecen Mayıs ayında Uzunoğlu'nu ucuncu kez estetik operasyon icin merkeze cağırdı. Uzunoğlu'nun gobek bolgesinden alınan yağ dokusu yanaklarına uygulanırken, alt dudağına da dolgu yapıldı.
[h=3]4 AYDA 4 DOLGU[/h] Yapılan tum işlemler icin estetik merkezine 7 bin 500 lira odeyen Uzunoğlu'nun yuzune ve dudağına yapılan uygulama kısa sure sonra eridi. Estetik merkezine giden Songul Uzunoğlu, 3 ayda 3 operasyon olduğunu, 2 yıl garanti verilmesine rağmen dolguların tutmadığını soyledi. Yapılan işlemlerle ilgili rapor, yaptığı odemeler icin de fatura ya da fiş verilmediğini hatırlatan Uzunoğlu, "Size odediğim parayı kolay kazanmıyorum. İşlem yaptınız, 2 yıl garanti verdiniz, hala bir sonuc alamadım" diyerek tepki gosterdi.
[h=3]18 KASIM'DA 4'UNCU OPERASYON[/h] Bunun uzerine doktorları, 'Tekrar planlayalım, 18 Kasım'da telafi edelim, bunun icin de 750 lira odeyeceksiniz' dedi. 18 Kasım'da Uzunoğlu'nun gobek bolgesinden alınan yağ dokusu yuzune 4'uncu kez, alt dudağına 2'nci kez uygulandı. Son operasyondan sonra uyandığında cene altında morluklar olduğunu goren Uzunoğlu, nedenini sorduğunda, anestezinin etkisinden kaynaklandığı ve gececeği soylendi. Songul Uzunoğlu, operasyonu yapan Dr. E.D.'nin kendisine, "Yaşadığın ağrılar normal. Başın da anesteziden ağırıyor, corba ic gecer" dediğini de one surdu.
[h=3]ALT DUDAĞI CURUDU[/h] Taburcu edildikten 3 gun sonra yanağındaki dolgular yok olan Uzunoğlu, alt dudağındaki yoğun ağrı nedeniyle Akdeniz Universitesi Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan muayenede, kadının alt dudağında siyahlaşma ve curume tespit edildi. Tedavisi yapılan Uzunoğlu, doktoru E.D. ile goruşmek icin estetik merkezine gitti.
[h=3]SUC DUYURUSUNDA BULUNDU[/h] E.D.'nin yurt dışında olduğunu oğrenen Songul Uzunoğlu'nu, merkez yetkilileri, başka bir tıp merkezine yonlendirdi. Durumu her gecen gun kotuye giden, ağzından kotu koku gelen, alt dudağı tamamen curuyen Songul Uzunoğlu, 26 Kasım'da operasyonu yapan Dr. E.D. ve estetik merkezi yetkilileri hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayetci oldu, savcılığa suc duyurusunda bulundu.
[h=3]4 ANA DAMAR DOLGUYLA TIKANMIŞ[/h] Alt dudağındaki curumenin devam ettiğini, ağız ici dokularının da zarar gorduğunu belirten Songul Uzunoğlu, "Estetik merkezinden beni ozel bir tıp merkezine yonlendirdiler. Gittiğim yerde beni acil mudahale odasına aldılar. Ne olduğunu sorduğumda, doktorun anlattıkları beni şoke etti" dedi. Tıp merkezindeki doktordan, alt dudağında bulunan 4 ana damarın uygulama sırasında tıkandığını oğrendiğini anlatan Uzunoğlu, "Bu bolgeye kan gitmediği icin doku olumu başlamış. Beni bunca zamandır 'normal' deyip eve gondermişler. Doktor damarları acmak icin operasyon yapacağını soyledi. Ben de caresiz kabul ettim. 2 gun boyunca sabah ve akşam ozon tedavisi uygulandı. Alt dudağım taş gibiydi, hic kımıldamıyordu, uyuşuktu. Bu işlem de belgelendirilmedi" diye konuştu.
[h=3]DUDAĞI DUŞTU[/h] Estetik operasyonunu yapan doktor E.D.'nin de kendisini hic bilgilendirmediğini kaydeden Uzunoğlu, "Goruşmeye gittiğim E.D'ye, 'Damarlarım tıkanmış, doku olumu başlamış' dedim. O da, 'Cerrahi komplikasyon binde bir olabilecek ihtimal' dedi. Daha sonra da 'Hiperbolik oksijen tedavisi alacaksınız' dediler. 'Acilen hiperoksa gidin' dediler. Bu tedavi de bir hafta surdu, o tedavinin sonunda 'PRP (kişinin kendi kanından hazırlanan ve tıbbın bircok alanında iyileşmeyi uyarmak ve duzenlemek icin kullanılan bir yontem) yapacağız' dedi. Bu arada alt dudağım curudu, duştu, olu dudak temizlendi. Şu an dudağım yok. Olu doku ağzımın icine yayılmış, diş etlerime kadar ilerlemiş. Sıvıları ağzıma dokerek beslenebiliyorum. Neticede dudağım gitti" dedi.
[h=3]UYGULAMAYI YAPAN DOKTOR KBB UZMANI[/h] Kendisine mudahale eden hekimlerin plastik cerrah olmadığını sonradan oğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Songul Uzunoğlu, şoyle dedi: "Bugune kadar bana hep kulak-burun- boğaz (KBB) doktorları mudahale etmiş. Bana recete yazdılar. İlacları almaya gittiğimde eczanede, 'Bu ilacları KBB doktorları yazamaz, yetkileri yok' dedi. E.D.'nin plastik cerrahi uzmanı olmadığını o zaman oğrendim. Daha onceki operasyonlarda bana hic recete yazmadı. İlaca da gerek olmuyordu, cunku dolgu kısa surede eriyordu. Ancak telafi dolgusunda ilac recete ettiler. Adli Tıp'tan rapor almak istedim, orada E.D.'nin KBB uzmanı olduğu netleşti."
Konuyla ilgili adli surecin de başladığını kaydeden Songul Uzunoğlu, "Estetik merkezi yetkilileri ve operasyonu yapan ekip hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Şikayetciyim, dudağımı kaybettim. Amacım sadece goz altlarıma mudahale edilmesiydi. Bu seruven dudağıma kadar geldi. Operasyonlar 4 kez tekrarlandı. 2 yıl garanti vermişlerdi. Sonucta sağlığımdan oldum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Guzellik uğruna hayatı karardı! Talihsiz kadın tanınmaz hale geldi