Adana İl Emniyet Mudurluğu'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği ekipleri, 13 Aralıkta sigorta şirketlerini dolandıran kişileri yakalamak icin teknik ve fiziki takip başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete gecen polis, Adana, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Malatya, Mersin ve Osmaniye'de 53 adrese şafak vakti baskın yaptı. Operasyonda, 48 kişi gozaltına alındı. Şuphelilerin, akraba ve arkadaşlarına taksitle sıfır kilometre otomobil aldırdığı, bu aracların tampon, camurluk, far, kaput, hava yastığı gibi orijinal parcalarını sokup, yerine cıkma ve hasarlı parca taktırdığı oğrenildi. Bu otomobillerle kırmızı ışıkta duran kamyon, TIR, iş makinesi ve otobuslere arkadan carpan şuphelilerin, bu yontemle sigorta şirketlerini dolandırdığı ortaya cıktı. Sokulen orijinal parcaları satan şuphelilerin, 144 kez organize ettiği kazalarla 4 milyon 300 lira haksız kazanc elde ettiği oğrenildi.
[h=3]POLİS SANAYİDE TAMİRCİ OLDU[/h] Olayın ardından Yankesicilik ve Dolandırıcılık dedektiflerinin, şuphelileri kazadan sonra aracları tamir ettirmek icin geldikleri sanayi sitesinde işe girdikleri oğrenildi. Kaportacı, elektrikci, yedek parca dukkanlarında işe giren polisler, cete uyelerinin tum hareketlerini adım adım izledi. Ayrıca polisin, kazadan once motosikletli kurye gibi davrandığını ve şuphelilerin otomobillerini de takip ettiği oğrenildi. Kazanın ardından tum detayları kusursuz uygulayan şuphelilerin bazılarının hafif yaralı rolu oynadığı, kimisinin ise kavşakta meydana gelen kurmaca kavgada gorgu tanıklığı yaptığı saptandı. Tum bu yaşananlar havadan ve takipteki motosikletli polisler tarafından saniye saniye goruntulendi. Şuphelilerin ayrıca, kaza sırasında gercekten yaralanmış gibi ambulans istedikleri de goruldu.
[h=3]KADIN ŞOFORLER YARDIM ETMİŞ[/h] Adana'da, sigorta şirketlerini dolandıran 4'u kadın 48 kişi adliyeye sevk edildi. Cetenin liderliğini yapan Sedat T.'nin oto tamircisi olduğu oğrenildi. Ayrıca ceteye yardım eden 4 kadının belediye otobusu surucusu olduğu ortaya cıktı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cıkma parcalar ile sigorta şirketlerini dolandıran ceteyi polis tamirci kılığına girerek yakaladı
Cıkma parcalar ile sigorta şirketlerini dolandıran ceteyi polis tamirci kılığına gire
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cıkma parcalar ile sigorta şirketlerini dolandıran ceteyi polis tamirci kılığına gire