Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son donemde kadınlara yonelik artan şiddetle ilgili yaptığı acıklamada, "Kadına şiddet uygulayan kişi adli kontrolle serbest bırakılıyor. Ben buna tahammul edemiyorum. Cezasını cekecek" ifadelerini kullandı.
A Haber Ozel Yayını'na konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yonelik şiddetle ilgili acıklamalarda bulundu. Erdoğan, gazeteci Nihan Gunay'ın "Kadın cinayetleriyle ilgili maalesef son zamanlarda artış var. Ve bununla ilgili de "İyi hal" indirimi var. Bu konularda eleştirilmeye başlandı. Kadın cinayetlerinin ve şiddet olaylarının onune gecmek icin yeni bir hukuk reformu yapılması ongoruluyor mu?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
[h=3]"KADINLAR ZALİMLİĞE MARUZ KALMADAN BİR TAKIM ONLEMLER ALINMALI"[/h] "Bizim yargı reformu stratejimizi kamuoyuna acıklamıştık. Bir yandan kanun değişiklikleri hazırlanıyor, diğer yandan idari faaliyetler yurutuluyor. Birinci Yargı Paketi kanunlaştı. Bu konuların tumu calışmalar kapsamında değerlendiriliyor. Eksik var ama uzerine gidilecek. 17 yılda kadın haklarının guclendirilmesi konusunda cok onemli mevzuat duzenlemeleri yaptık. 2010 yılında yaptığımız anayasa değişikliğinde kadınlar icin pozitif ayrımcılığı kabul ettik, 2003 yılında aile mahkemelerini sistemimize dahil ettik. TCK'da kadına karşı şiddette fiillerin yaptırımını artırdık. Aİle ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduk. Sorunların sadece mevzuat değişikliğiyle cozumlenmesi mumkun değil. Aile Bakanlığımızı, Adalet, İcişleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı'nı da biraraya getirerek calışmaları acil faaliyet planı altında belirlemiştir. Kadına şiddette bu oalyların hic vuku bulmadan onlenmesidir. Kadına yonelik şiddetle mucadelede onleyici politikalar uzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor. Kadınların zalimliğe maruz kalmadan bir takım onlemlerin alınması gerekir"
[h=3]"BU FERYADIN DİNMESİ İCİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM"[/h] Kadına şiddet uygulayan kişi adli kontrolle serbest bırakılıyor. Ben buna tahammul edemiyorum. Cezasını cekecek. Kadınlara yapılan şiddetin her turlusunu şiddetle kınıyorum. Bu feryadın dinmesi icin ne gerekiyorsa cumhurbaşkanı olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu konulardan asla taviz veremeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapatılması gerekirse İncirlik de Kurecik de kapatılır Erdoğan'dan muhalefete erken secim mesajı: Secim 2023 Haziran'dır, buradan sapmayacağız Erdoğan, soykırım kararı alan ABD Kongresi'ne cok sert cıktı: Kararı alsanız ne yazar! Burada aldığınız kararların bir kıymet-i harbiyesi yok Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Libya'ya asker gonderilecek mi?" sorusuna yanıt: Davet gelirse gereken adımları atarız [h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddet acıklaması: Bu feryadın dinmesi icin ne gerekiyorsa yapacağım