Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan, bağımsız milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu yeni partisinin yonetim kadrosuna teklif etti. Yeneroğlu teklifi kabul etti, boylece Babacan'ın partisinin TBMM'deki ilk milletvekili belli oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cağrısı uzerine AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, aldığı kararla politik kamuoyunu şaşırttı. Yeneroğlu'nun Ahmet Davutoğlu'nun partisinde yer alacağı iddia ediliyordu fakat Yeneroğlu Babacan'ın partisini tercih etti.
[h=3]BABACAN'IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ[/h] AK Parti'den yakın zamanda istifa eden İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ali Babacan ve ekibiyle uzun sure goruşmelerde bulundu. Babacan ve ekibi, Yeneroğlu'na partilerine katılma teklifi yaptılar. Yeneroğlu ise teklifi kabul etti.
[h=3]"ALİ BABACAN, BENİM SİYASET ANLAYIŞIMA UYUYOR"[/h] Yeneroğlu dun katıldığı bir programda da, Ali Babacan ile birlikte hareket edeceğini soyledi. Milletvekili Yeneroğlu, "Benim siyaset anlayışıma Ali Babacan'ın profili cok daha uyuyor. Babacan lider odaklı değil bir kadro hareketi olacağız ve toplumun tum renkleri kendisini bulacak diyor. Temiz siyasete inanan, ozgurlukcu Turkiye hayali taşıyan bir kadro Turkiye'yi cok sağlıklı bir surece goturebilir" dedi. Boylece ocak ayının ilk yarısında partisini ilan edecek Ali Babacan'ın TBMM'deki ilk temsilcisi de Mustafa Yeneroğlu olacak.
[h=3]DAVUTOĞLU'NUN PARTİSİNDE YER ALACAĞI KONUŞULUYORDU[/h] Yeneroğlu'nun kamuoyuna yaptığı acıklamalar doğrultusunda Davutoğlu'nun partisine katılacağı konuşuluyordu. Yeneroğlu, Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'ni de bir Twitter mesajıyla tebrik etmişti.
[h=3]ERDOĞAN'IN CAĞRISI UZERİNE İSTİFA ETMİŞTİ[/h] Yeneroğlu, daha once yaptığı acıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cağrısı uzerine AK Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu. Yeneroğlu, istifadan once yaptığı gibi istifasının ardından da AK Parti'ye yonelik sert eleştirilerde bulunmuştu.
[h=3]ERDOĞAN, "ARZU EDEN GİDEBİLİR" DEMİŞTİ[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan daha once gercekleştirdiği bir toplantıda, "Sayın Gul partimizin kurucularından biri değil yanlış biliniyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı'nın ardından partiye uye olmadı. Ahmet Bey (Ahmet Davutoğlu) ise eski başbakanımız. Onların yaptığı acıklamaları anlıyorum ama partimizin icinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yonetimi ve MKYK icerisinden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlamıyorum. Madem boyle duşunuyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" demişti.

AK Partili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cağrısı uzerine partisinden istifa etti Mustafa Yeneroğlu, AK Parti'den neden istifa ettiğini acıkladı: Erdoğan istedi [h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'ın cağrısı uzerine AK Parti'den istifa eden Yeneroğlu, Babacan'ın partisinde yer alacak