Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, Beştepe'de 4 saat 20 dakika suren Turkiye-ABD heyetlerinin goruşmesi sonrasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yolladığı skandal mektupla ilgili de acıklamalarda bulundu.
[h=3]"EN İYİ CEVABI AMERİKAN HALKI VERMEKTEDİR"[/h] Bakan Cavuşoğlu, "Mektubun uslubuna Amerikan toplumu cevap veriyor, 'Biz boyle bir seviyesizlik gormedik' diyerek. Seviyeyle ilgili en iyi cevabı Amerikan halkı vermektedir.- Devlet işi ciddi bir iştir. Cumhurbaşkanımız Trump'ın mektubundaki seviyeye inmeyecektir" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı, 9 Ekim 2019 tarihini taşıyan skandal mektubu ortaya cıkmıştı. Trump, mektubunda Erdoğan'ın, PKK teror orgutunun Suriye kolu PYD-YPG'nin silahlı birliklerinin başındaki terorist Ferhat Abdi Şahin ile muzakere etmesini istemişti.
[h=3]MEKTUBUN TAMAMINDA NE YAZIYORDU?[/h] ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı ve skandal ifadelerin yer aldığı 9 Ekim tarihli mektubun tam metni şoyle:
Sayın Cumhurbaşkanı,
Hadi iyi bir anlaşma yapmaya calışalım. Siz binlerce kişinin oldurulmesinin sorumlusu olmak istemezsiniz, ben de Turk ekonomisini yok etmek istemem-ki yaparım. Bu konuda yapabileceklerimin kucuk bir orneğini Rahip Brunson'da ortaya koymuştum.
Sizin sorunlarınızı cozmek icin cok calışıyorum. Dunyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (Şahin Cilo adlı PKK'lı) sizinle muzakere etmek istiyor gecmişte yapamayacağı pek cok tavizi vermeye razı. Yeni elime gecen, bana hitaben yazdığı mektubu ekte size gonderiyorum.
Eğer bunu doğru ve insani şekilde yapabilirseniz, tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmaz ise sizi sonsuza kadar şeytan olarak gorecektir. Katı bir adam olmayın.
Sizi daha sonra arayacağım
Saygılarımla
Donald Trump