Maurizio Arrivabene, Belcika GP sonrası yaptığı acıklamada Kimi Raikkonen'in sorunlu hafta sonu nedeniyle uzgun olduğunu, Sebastian Vettel'in galibiyetinden oturu de mutlu olduklarını soyledi. Ferrari pilotları hafta sonu boyunca iyi bir performans ortaya koymasına karşın, sıralama turlarının son bolumunde yağan yağmurla Kimi Raikkonen altıncı, Sebastian Vettel ise ikinci sıradan başlamak zorunda kaldı. Raikkonen, ilk turda yaşanan buyuk kazanın kurbanı olup lastik patlatırken, aynı zamanda arka kanadında buyuk bir kırık vardı. Fin pilot pite donup yarışa tekrar dahil olsa da arac iyi durumda değildi ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Vettel ise ikinci sıradan başladığı yarışta harika bir ilk tur gecirdi ve Lewis Hamilton'ı gecip damalı bayrağı ilk sırada gormeyi başardı. Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene yarış sonrası verdiği demecte hem sevincli hem de uzgun olduğunu soyledi. "Bugun hava bulutluydu ve yağmur yağabilirdi. Ama yarışın tamamı kuru zeminde gecti, bu sayede aracın tum potansiyelini ortaya koymayı başardık." "Kimi'ye olan şey nedeniyle gercekten cok uzgunum. Dun sıralama turlarında geride kaldı ancak bu onun hatası değil bizim hatamızdı. Elbette bu utanc verici cunku potansiyelimizi ortaya koyamadık." "Aslına bakarsanız sorumlu olan tarafın takım olduğunu soylemek istemiyorum, yanlış bir şey varsa bu benim hatamdır. O yuzden sorumluluğu ben ustleniyorum." "Diğer tarafta bugun kazandık, arac cok hızlıydı ve Sebastian harika bir gosteri sundu. Ust duzey bir suruş cıkardı. Yarışı kazanmayı başardığımız icin mutluyuz ama dinlenecek vakit yok." "Şimdiden Monza'yı duşunmeye başladık ve artık o yarışın hazırlıklarını yapıyoruz." MOTORSPORT