Pierre Gasly, Spa'da elde ettikleri dokuzunculuğun ardından Honda'ya ovguler yağdırdı. Bu yıl Honda motoruna geciş yapan Toro Rosso, uzun duzluklere sahip Belcika'da nispeten iyi bir hafta sonu gecirdi ve Pierre Gasly ile dokuzuncu olup puan aldı. Gasly boylelikle ust uste ikinci kez puan alma başarısı gosterirken, bu yıl toplamda 28. puanını almış oldu. Gelecek yıl Red Bull'da Daniel Ricciardo'nun yerini alacak ve Honda motorunu surecek Gasly, Japon ureticinin gelişiminden memnun olduğunu soyledi. "Evet sonuc gercekten cok iyiydi. Bu pistte sorun yaşayacağımızı biliyorduk, bu yuzde hafta sonunu iki puanla kapatmak son derece olumlu oldu. Bundan oturu mutluyum." "İlk turdaki kazayı gordum, gercekten cok yakındı. Aslında başta gormemiştim, Daniel'la birlikteydim, gercekten cok yakındı, neyse ki uzak durmayı başardık." "Kimi ve Daniel'ı gecip sekizinciliğe cıktım ve sonrasında Valtteri beni gecmeyi başardı. Ona karşı bir şey yapamayacağımızı biliyorduk. Bu yuzden elimden geldiği kadar zorladım." "Mucadelede olabileceğimizi beklemiyorduk cunku Ferrari motoru kullanan takımlarla kıyaslandığında uzun duzluklerde sorun yaşayacaktık." "Mutluyuz. Super yumuşak lastiklerle Magnussen'e cok yakındım, ama yumuşaklarda o benden daha iyiydi. Yarışımda cok fazla şey yoktu. Buna rağmen hafta başında bana iki puan alacağımı soyleseydiniz bunu kabul eder ve mutlu olurdum." "Honda tarafında her şey yolunda gidiyor, her şey daha iyi hale geliyor. Surulebilirlik gelişiyor, dayanıklılık gelişiyor... Hicbir sorunumuz yok. İlk on icerisinde duzenli şekilde yarışabilmek istiyorsak ekstra performans bulmalıyız ama bence bu hafta sonu son derece olumluydu." "Gelecek hafta sonu yine bir hafta bizi bekliyor olacak. Bu hafta sonuna geri donup bakarsak sonuc tatmin edici." "Ericsson'la savaştım ve onu gectim. Bu Honda'nın daha iyi olduğunu gosteriyor. Suruculeri bilirsiniz, ne kadar cok guce sahip olursak o kadar mutlu olarız!" "Sezon bitmeden once birkac guncelleme daha yapacağız. Honda oldukca sert şekilde zorluyor. Boyle bir pistte puan kazanmak son derece olumlu." Monza hakkındaki sorulara Gasly, "Bu hafta sonu aracımız harikaydı. Honda gercekten harika bir iş yaptı. Aractan en iyi şekilde faydalanmış gibi gorunuyoruz. Şimdi aynısını Monza'da yapmaya calışacağız. Kağıt ustunde aracımıza uymayan bir başka pist, ama bu bizim ev yarışımız ve mumkun olan en iyi sonucu almaya calışacağız." dedi. 14. olan Hartley ise, "Bugunku yarışın gidişatından pek de memnun değilim. Birkac savaş verdik ama hic de kolay değildi. İlk turda aracların arasında sıkışıp kaldım. Beni gecmeyi başardılar. O anda yarışım hic de iyi gorunmuyordu. İlk bolumu biraz uzun tutmaya karar verdik ve Pierre'den farklı bir strateji sectik. Sonucta faydalı olmadı ancak yapacak cok fazla şey yoktu." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Gasly: Spa'daki dokuzunculuk Honda'nın gelişiminin bir kanıtı