Williams pilotu Sergey Sirotkin, Belcika GP'den puansız ayrılmasına uzulmuş. Williams pilotları Belcika GP’de iyi bir performans sergileyip, ilk virajdaki kazadan kacınarak temiz bir yarış sergiledi. Orta gruba kıyasla yarış tempoları, onceki yarışlara oranla bir nebze olsun daha iyiydi. Takımın Rus pilotu Sergey Sirotkin 12, Lance Stroll ise 13. sırada finiş gordu. Yarışı değerlendiren Sirotkin, puan icin savaşabilecek tempoları olduğunu soyluyor. “Durust olmak gerekirse makul bir yarıştı. Yarış tempomuz rakiplerimizle oldukca yakındı. İlk stintte puan icin Sauber ile yarışıyordum. Bu da mucadele edebilecek performansımız olduğunu gosteriyor.” “Puan almaya yaklaştığımızı hissetmek oldukca hoştu, ancak puanı kacırdık. İlk turlar keyif vericiydi. Tempoyu ve lastikleri kontrol ediyordum. Bence genelde olduğumuz yere kıyasla iyi bir tempomuz vardı.” “Pit stoptan sonra her şey daha iyi hÂle geldi. Pistte Toro Rosso’yu yakalama konusunda şanssızdım. 1.5 tur arkalarına takıldım ve bu sayede Carlos beni gecti. Toro Rosso’ya takılmasaydım Carlos’u arkamda tutabilecek tempoya sahip olduğumu duşunuyorum.” “Eğer bunu başarabilseydik performansımıza oranla cok daha iyi bir iş yapmış olacaktık. Ancak yine de bugun buradan cok fazla pozitif şey ile ayrılabiliriz.” Stroll de yarışı değerlendirdi: “Son zamanlara kıyasla bugun daha iyi olduğumuzu duşunuyorum. Bu da pozitif bir işaret. Renault bizden biraz daha hızlıydı, ancak cok fazla değil.” “Bize kıyasla cok az ekstra performansları vardı. Başlangıcta Carlos’ta orta hamur vardı. Biz yumuşak lastiklerle yarışıyorduk.” “Orta hamurla yarışırken temposunu koruyormuş gibi gorunuyordu, ona ayak uydurabiliyorduk. Ancak super yumuşak lastiklere gectiğinde bizi kolaylıkla gecti.” Williams’ın şef teknik direktoru Paddy Lowe, her iki aracında oldukca iyi performans sergilediklerini ve stratejilerinin calıştığını soyluyor. “Spa’da guzel bir hava vardı ve yağmur yağmadı. En azından yarış hava dunku kadar karmaşık değildi, ancak ilk virajdaki kaza oldukca ciddiydi.” “Bottas ile Sergey arasında bir temas yaşandı. Ancak şanslıydık ve yola devam edebildik. İlk virajdaki kazadan sonra her iki aracla da nispeten iyi konuma geldik.” “Gec ve tek pit stopluk strateji ile yarıştık. Strateji bizim icin oldukca iyi calıştı. Hartley ve Vandoorne’u yenebildik. Sainz’ı da neredeyse arkamızda tutmayı başaracaktık.” “Puan alamamış olsak da takım icin iyi bir sonuc ve her iki surucumuz de oldukca iyi yarıştı. Gelecek yarışlarda da bu şekilde iyi olmak istiyoruz.” MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Sirotkin: Puanı kacırmak uzucu