İki kez MotoGP dunya şampiyonu Casey Stoner, Ducati'deki test pilotluğu gorevini devam ettirmeyi beklemediğini cunku İtalyan ureticinin kendi geri bildirimlerini kullanmadığını dile getirdi. Motorsport.com, 2012 yılında tam zamanlı olarak yarışmayı bırakan ve 2016'da test pilotu/elci olarak Ducati'ye katılan 32 yaşındaki Stoner'ın İtalyan uretici ile olan anlaşmasını uzatmayacağını oğrenmişti. Ducati Desmosedici GP18 motosikleti bu yıl hem Jorge Lorenzo hem de Andrea Dovizioso'yu şampiyonada Marc Marquez'in onune taşımak icin yeterli olmamasına karşın, en guclu motosikletlerden birisi konumunda yer alıyor ve ikilinin de şampiyonluk şansı suruyor. Bununla birlikte La Gazzetta dello Sport'a konuşan Avustralyalı şampiyon, takımın calışmalarından en iyi şekilde faydalanmadığını soyledi ve gelecek yıllarda takımda kalma ihtimalinin bir hayli duşuk olduğunu ekledi. Stoner, "Elbette hicbir şey beni Ducati ile yeni bir şampiyonluğu kutlamadan daha fazla tatmin etmez." "Ama sahip olduğumdan daha fazlasını veremeyeceğimi hissediyorum cunku verilerimi veya verdiğim geri bildirimleri kullanmıyorlar." "Acıkcası eğer benim verilerimi ya da geri bildirimlerimi kullanmayacaklarsa, test yapma riskini almak istemiyorum, bu hoşuma gitmiyor. Sonucta test yaparken sonuc alabilmek icin limitlerde olmak zorundasınız." dedi. Ducati, test pilotluğunu bırakması halinde Stoner'ı elci rolune getirmek istiyor ama Stoner boyle bir rolu pek fazla istemiyor. "Buraya dondum cunku cok calışmak ve takımın yeniden şampiyon olabilmesine yardımcı olmak istedim." Stoner, sezon başında Sepang'daki testten bu yana Desmosedici GP18'i surmedi cunku sağ omzundan bir operasyon gecirdi. "Omzum Ducati ile dest yapmama engel değil. Zaten antrenman ve motokros yapıyorum. İyileşmem, Sepang testinden sonra Ducati ile planladığımız zamanla tamamen uyumlu gidiyor." MOTORSPORT