Glock: Mick Schumacher'in gelişi F1 reytinglerini arttıracak
Spor Haberleri0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Glock: Mick Schumacher'in gelişi F1 reytinglerini arttıracak
-
17-10-2019, 23:49:35Timo Glock, Mick Schumacher'in Formula 1'e girmesi halinde bunun serinin reytinglerini olumlu etkileyeceğini soyledi. Yedi kez dunya şampiyonu Michael Schumacher'in oğlu Mick, bu yıl Avrupa F3'te cok guclu bir performans ortaya koyuyor ve şampiyonluk savaşı veriyor. Bu guclu performans F1 takımlarının dikkatini cekerken, Maurizio Arrivabene, istemesi halinde Alman pilotla calışmaya "hayır" demeyeceklerini soylemişti. Ayrıca Mercedes ve Red Bull'un da genc surucuye ilgisi bulunuyor. Eski Toyota F1 pilotu Timo Glock, Alman pilotun F1'e gelişinin reytingleri son derece arttıracağını soyluyor ancak hemen kendisine F1'e gecmeme tavsiyesinde bulunuyor. "Mick'le birkac kez konuştum. Sık sık yarışlarını takip ediyorum ve pistte nasıl bir suruş yaptığını gorebiliyorum." "Kariyerine devam edebilmesi icin en iyi secenek muhtemelen GP3 veya Formula 2 olacak. Sonucta bu seriler kendisini Formula 1 dunyasına daha da yaklaştıracak." "Eğer Schumacher'in adı yeniden şampiyonada olursa, o zaman Almanya'daki taraftarların Formula 1'e olan ilgisi de artacak. Şahsen orada yarışırsa mutlu olurum. Ayrıca kişisel anlamda da bunu istiyorum, RTL'de calışıyorum ve Formula 1'deki performansını yorumlamak guzel olurdu." "Şu anda Almaya'da Formula 1'in reytingleri iyi durumda, ortalama dort milyondan fazla izleyici var. Ancak ilgi Michael Schumacher şampiyon olduğu zaman cok fazlaydı. Reytingler o donem on milyonu aşıyordu." "Elbette reytinglerdeki duşuşler cok normal. Boris Becker ve Steffi Graf emekli olduğunda da tenis reytingleri duşmuştu." Gazeteler __________________