Toro Rosso surucusu Brendon Hartley yarış muhendisinin yalanının en iyi sıralama sonucunda etkili olduğunu soyledi. Hartley pole pozisyonunun 2.263 saniye gerisinde altıncı oldu. Son seansın son bolumunde yağmur pisti vurunca suruculerin ilk turları sıralamayı belirledi. Pist koşulları bir onceki seansta yağmur yağdığı icin seans başında da cok iyi değildi. Hartley yarış muhendisi Pierre Hamelin'in son seansın başında Force India'nın Q2 zamanına gore geliştiğini soyleyerek onu motive ettiğini, ancak gercekte Ocon'un yarım saniye daha kotu tur attığını, Perez'in turunun da temiz olmadığını soyledi. "Butun seanslar cok karmaşıktı cunku kerbler ıslaktı, o yuzden oldukca iyi tur atmak zorundaydık." "Son seansta muhendisim radyodan Force India'nın zamanını geliştirdiğini ve pistin normal olduğunu soyledi." "Zaman ekranına bakınca yalan soylediğini anladım." "İlk sektorun kuru olduğuna dair bana guvence vermişti, bu iyi bir şeydi. Ona tamamen guvenmeliydim." "Takım bizi doğru zamanda piste cıkartarak cok iyi bir iş yaptı ve kimse hata yapmadı." Hartley hızlı turu esnasında yağmur yağdığını soyledi. "Evet, vizorde yağmur damlaları vardı. Q2'nin sonunda o kadar yağmur yağıyordu ki kuru hava lastiğiyle cıkamıyorduk." "O yuzden turun ilk bolumunde muhendisime guvenmek cok onemliydi. Onlar bana Force India'nın daha hızlı gittiğini soylemişti." Gasly Hartley'in 0.1 saniye gerisinde yedinci oldu ve sonucun Toro Rosso icin inanılmaz olduğunu soyledi. Ancak Gasly yerinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını, motorunun antrenmandaki sorunlar sebebiyle Hartley'e gore biraz daha kısıldığını soyledi. "Ucuncu antrenmanda vites yukseltirken guc dalgalanması yaşıyordum ve gucu oldukca kısmıştık." "Sıralama ayarlarını test edemedik ve Q1'den itibaren guc kısmak zorunda kaldık, Hartley kadar agresif olamadım." "En hızlı turumda 0.2-0.3 saniye kaybettim, bu da Grosjean ile olan farka benzerdi. O yuzden beşincilik mumkundu." "7. sıra da oldukca iyi. Sezonun en iyi iki ya da ucuncu sıralaması, bundan cok mutluyum." Gunluk Gazeteler