Sebastian Vettel, ucuncu seansın başında yağmur lastiği kullanma kararını takımla birlikte aldıklarını soyledi. Sebastian Vettel, sıralama turlarının son bolumunde yeşil logolu yağmur lastiğiyle piste cıktı ancak pist o an kuruydu ve yağmur gelmek uzereydi. Bu stratejiyi sadece Raikkonen ve Vettel kullanıyordu ve ikili pite donene kadar, Mercedes ve takımlar kuru zemin lastikleriyle en hızlı zamanlarını kaydettiler. Sonrasında Ferrari pilotları kuru zemin lastiğine gecse de yağmur gelmişti ve Vettel dokuzuncu oldu. Alman pilot, neden yağmur lastiğine gectiği sorusuna, "Bu kararı birlikte aldık. Secimi yapan kim olursa olsun, bu kararı yalnız başına almadı. Yağmur lastiğine gecme konusunda hemfikirdim. Maalesef yanlış bir secim olduğu ortaya cıktı." "Yağmur yağmak uzereydi ve yağmurun artacağını duşunuyorduk. Zaten gorduğunuz gibi son dakikalarda yağmur geldi." "Eğer biraz daha once, belki de sadece beş dakika once yağsaydı şimdi aptal gibi gozuken biz, şimdi kahramanlar gibi gosterilecektik. Bu secim pek cok acıdan analiz edilebilir. Bunlar olabilir. "Kesinlikle bizim icin en iyi sıralama turları değildi. Kararı takımca aldık ve bu sorumluluğu hepimiz paylaşıyoruz." "Şans bugun yanımızda değildi. İlk denememde Spoon'da hata yaptım, cok fazla vakit kaybettim. İkinci denememde ise doğru zamanda doğru yerde değildim. Yağmur vardı." "Bugun tamamen farklı pozisyonlarda olmayı hak ediyorduk. Arac cok hızlı ve dokuzunculuktan daha iyi pozisyonlar icin yarışmamıza izin verecek seviyede." "Neler olacağını goreceğiz. Yarın yeni bir gun, her şey olabilir. Tabii ki boyle kotu bir pozisyondan başlamak zor olacak, ama hicbir şey imkansız değil." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler