Romain Grosjean Japonya GP son seansına Ferrari gibi geciş lastiğiyle cıkmayı duşunduğunu itiraf etti. Ferrari son seansta piste geciş lastiğiyle cıkmasının bedelini ağır odedi. Vettel ancak 9. sırayı alabildi. Grosjean sıralamanın yıldızlarından biriydi ve Haas'ı beşinci sıraya oturttu ancak Ferrari'yi takip edip geciş lastiği takmaktan son anda vazgectiğini soyledi. Grosjean "Geciş lastiği takmaya cok yakındım. Direksiyon ustunde geciş lastiği icin butun ayarları yapmıştım." "Fren dengesi, lastik değişimi gibi şeyleri geciş lastiğine gore ayarlamıştım, son dakikada diğer aracların kuru hava lastiğiyle zorlanmadığını gorunce kararımı değiştirdim." "Fikrimiz yoktu cunku Q2'nin sonunda pite geldiğimde kuru hava lastiğiyle aracı yolda tutmak cok zordu." "Garajda hangi lastikle cıkacağımızı tartışıyorduk. Cocuklara 'Bu bir kumar. Ferrari gibi geciş lastiğiyle cıkar ve yağmur yağarsa super yıldız oluruz. Kuru hava olursa iyi olmaz.' dedim." "Risk alıp bekledik ve diğerlerinin ne yaptığını inceledik. Mercedes ve Force India ilk sektorde fazla sıkıntı yaşamayınca kuru hava lastiğiyle cıkmaya karar verdik." "O an doğru karar vermiştik ama iki yonde de olabilirdi cunku 10 dakikadır suruş yapmamıştık o yuzden ne olacağını bilemezdik." Mercedes suruculeri dışında ilk 10 icinde yarışa sadece Grosjean yumuşak lastikle başlayacak. Haas surucusu Q2'de daha sert hamuru kullanmasının cesurca olduğunu soyledi ve yarışta bunun faydasını gormeyi beklediğini belirtti. "Kolay bir hamle değildi cunku ilk antrenmanda yumuşak lastiği kullanmıştım." "Yumuşak lastiğin iyi bir lastik olduğunu duşunmuştum ama cuma gunu saat 10'da bun duşunuyordum ve Q2'ye kadar suruş yapmamıştım ve yağmur geliyordu, tek bir şansım olduğunu biliyordum." "Cesur bir hamleydi. Butun seanslar icinde en hızlı turumu yumuşak lastikle attım." "Yarın sıcaklıkların yukselmesiyle herkesin istediği lastik o olacak." Gunluk Gazeteler