Toro Rosso Formula 1 takım patronu Franz Tost, Brendon Hartley'in boyle surmeye devam etmesi halinde yerine başkasının alınması icin bir sebep olmadığını soyledi. Hartley Japonya GP'sine takım arkadaşı Gasly'nin bir sıra onunde altıncı sırada başlayacak. Yeni Zelandalı surucunun geleceği garanti altında değil, takım henuz Daniil Kvyat'a kimin takım arkadaşı olacağını secmedi. Tost, Hartley'in koltuğunu korumasıyla alakalı "Eğer iyi biri iş yapmaya devam ederse onu değiştirmek icin bir sebep olmaz." "Brendon performansını arttırıyor." "Red Bull sezon sonunda karar verecek. Yonetim en iyi fırsatı değerlendirir. Eğer bir surucu iyi performans gosteriyorsa onu kovmak icin bir sebep olmaz." Gasly'nin 28 puanına karşılık sadece 2 puanı bulunan Hartley sıralamanın mukemmel hissettirdiğini soyledi. "Donuş turunda duygularım cok yoğundu, normalde boyle olmaz. Son yarışlarda gittikce hızlandım ama her zaman bunu gosterme fırsatım olmuyordu, bazen de işler istediğim gibi gitmiyordu." "Yarışlarda strateji istediğim gibi gitmiyordu, sıralamada Pierre'nin 0.1 saniye arkasında kalıyordum." "Altıncı sırada başlamak mukemmel. Tabii bu işin sadece yarısı ama bundan mutlu olmaya calışacağım." "Gittikce daha guclu hale geldim ama sinirim de artıyordu cunku işler kapalı kapılar ardında konuşamayacağım şeyler oluyordu ve işler istediğim gibi gitmiyordu." "Bugun ise her şey yolunda gitti ve cok mutluyum. Red Bull danışmanı Helmut Marko, Hartley'in koltuğunu koruması icin son yarışlarda takım arkadaşını gecmesi gerektiğini soylemişti. Hartley, Marko'nun isteklerine cevap verip vermemeyle ilgili "Yarın puanlar kazanmalıyım. Yarışı kontrol altında tutmam gerekiyor. İyi bir pozisyondayım." "Gelecek sene hakkında duşunmuyorum. Şu anki işime odaklandım. Tum istediğim yarın iyi bir start alabilmek." dedi. Gunluk Gazeteler