Charles Leclerc, Formula 1 pilotu Kevin Magnussen'in Japonya GP'deki tehlikeli hamlesinden oturu neden ceza almadığını anlayamadığını soyledi. Sauber pilotu Chares Leclerc, yarışın start finiş duzluğunde Kevin Magnussen'in Haas'ını yakalamıştı ancak tam gecmeye calışırken Danimarkalı pilot sağa doğru gitti ve temas yaşadılar. Olayın ardından Magnussen hasarlı aracıyla ve patlayan lastiğiyle pite girdi. Hakemler olayı incelediler ama hicbir pilotun suclu olmadığına karar verdiler ve zaten yarış dışı kalan Magnussen'e ceza vermediler. Takım radyosundan Magnussen'e "aptal" diyen Leclerc, bu kararı anlayamadığını soyledi. Motorsport.com'a konuşan Leclerc, "Kokpitten durum cok acıktı, belki de geriye donup goruntuleri tekrar izlemeliyim. Bir iki sene once Kimi ile Max arasında Spa'da cok benzer durum olmuştu. Max aynalarına bakıyordu ve Kimi hareket eder etmez o da etmişti." "Sanırım hepimiz o zaman bunun tehlikeli bir hamle olduğunu kabul ettik." "Bugun neden cezalandırılmadığını anlayamıyorum. Anlamaya ihtiyacım var cunku eğer bunu yapmak mumkunse bir dahaki sefere ben de yaparım, bir başka surucunun de aynısını yapmasını beklerim." "Benim acımdan bu tarz bir şey yapmak, bu tur hızlarda cok tehlikeli." dedi. Leclerc, bu yıl pek cok olaya karışan ve coğu pilotun şikayetci olduğu Magnussen hakkında bir şeyler yapılması gerektiğini ima etti. "Formula 1'de sadece bir yıldır yarışıyorum ve en cok sorun yaşadığım surucu kesinlikle Kevin." "Diğer suruculerle konuşuyorum ve acıkcası boyle duşunen tek kişi ben değilim. Bu yuzden neden boyle suruculere karşı biraz daha sert davranılmadığını anlamıyorum. Aksi taktirde boyle şeyler yaşanmaya devam edecek." "Eğer boyle yarışabiliyorsak, o zaman ben de boyle yarışırım. Fakat benim icin doğru şey bu değil." Gunluk Gazeteler